ÉZI-ÁZI közös tanári koncert Kecskeméten

2020 feb 25
Megosztás

A Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárai és a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárai közös koncertjét tartották hétfőn a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskolában. 

A két iskola 10 éven keresztül egy intézményként működött: a Zeneiskola tanintézménye volt a Kodálynak. A különválás óta is maradt a kölcsönös és jó viszonyon alapuló együttműködés, melynek szimbóluma ez, a minden évben megrendezésre kerülő közös koncert. Mára már az is hagyománnyá vált, hogy ezeket a közös hangversenyeket egy kórusművel nyitják meg. 

Ennek kialakulásának oka, hogy a hangszeres tanárokkal a zeneismereti tárgyakat tanítók is fellépjenek.  Kodály Zoltán szerint mindenkinek a torkában hangszer van, egy kórusban pedig olyan tapasztalatokat szerezhetünk, amelyeket egyedül sosem.  A kórust különböző kamara formációk követték: hallgattunk több fúvós együttest, zongora négykezest, valamint cselló triót zongorakísérettel.  Az eseményen részt vett mindkét intézmény vezetője, és zenepedagógusai.