Fegyelmi a bölcsődei gondozó ellen

2013 dec 20
Megosztás

Megrovásban részesítették és áthelyezték azt a gondozónőt, akinek a felügyelete alatt elkószált az Árpádvárosi Bölcsőde udvaráról és a forgalomban kötött ki műanyag motorjával egy kisgyerek. 

Szerencsés kimentelű volt a bölcsiből megszökött kisgyermek esete, aki tíz napja átkelt a négysávos Petőfi Sándor utcán és végül a Kőhíd utca elején figyelt fel rá egy asszony. A síró és anyját kereső három éves Áronkához rendőrt hívtak, akik hosszas keresgélést követően jöttek rá, hogy a bölcsődéből szökött el a kisfiú. Az intézményben egyébként észre sem vették a csaknem egy órája eltűn gyermeket, mert Áronka korábban is el-elbújt és más csoportokban kötött ki.

Ez volt a megszokott, de ilyet még nem tett, hogy hazaindul, ehhez hasonló esetre nem emlékszik  Kellermann Péter, a bölcsődéket is fenntartó Kecskeméti Szociális és Egészségügyi Alapellátás Igazgatóságának a vezetője. Lapunknak elmondta: elismeri, hogy hibáztak, mégha azt is ki lehet jelenteni, a lefolytatott belső vizsgálat után, hogy a szerencsétlen tényezők összejátszása miatt történhetett meg az eset.

Hozzátette: dolgoznak a bejárás biztonságosabbá tételén, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a bölcsődében reggelente százötven munkába siető szülő teszi le a gyermekét, ezért börtönerődöt sem építhetünk ki - mondta. Hangsúlyozta: a gyermek eltűnése előtt egyébként a gondozó leellenőrizte a külső bejáratot, de mire a gyermekek kikerültek az udvarra, valaki nyitva hagyta a kaput. 

A figyelmetlenség miatt a gondozót a fenntartó megrovásban részesítette, visszaminősítették kisegítőnek és áthelyezeték egy másik intézménybe, valamint egy havi fizetésének megfelelő büntetést szabtak ki rá.

A rendőrség hivatalból, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének büntettében nyomoz, mivel túl hosszú idő telt el, amit a kisfiú felügyelet nélkül a közterületetn töltött.

Gyanúsítottja még nincs a a büntetőügynek.

 

 
Címke: