Fejlesztések a soltvadkerti tónál

2019 jún 10
Megosztás

Soltvadkert a fenntartható turizmusfejlesztés” című felhívásra benyújtott pályázataiban nyert összesen 327,5 millió forintot a Vadkerti-tó turisztikai infrastruktúrájának fejlesztésére. 

A fejlesztés közvetlen célja a soltvadkerti Vadkerti-tónál található, az Önkormányzat tulajdonában álló természetes fürdőhely turisztikai infrastruktúrájának fejlesztése, amely hozzájárul a jelenlegi szolgáltatáskínálat színvonalának javításához, valamint új strandi létesítmények létrehozásával a kínálat bővítéséhez annak érdekében, hogy az elégedett vendégek közül mind több legyen a visszatérő vendégek száma, valamint – a hatékony marketingnek köszönhetően – emelkedjen a térségbe látogató turisták száma és növekedjen az itt tartózkodás ideje.

A turisztikai vonzerő növekedésével reményeik szerint erősödik a turisztikai kereslet is.

A projekt további célja, hogy a minőségi kínálat erősödésével emelkedjen a turisztikai költés is, valamint a fürdőhely szezonon kívüli hasznosítása hozzájáruljon a szezonalitás csökkentéséhez. A fejlesztés több ütemben valósul meg. Kialakításra kerül egy új, a vendégfogadás céljait szolgáló épület a Soltvadkert 3181/7. hrsz. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanon, az Orgona és a Gyöngyvirág utca közötti strandi térrészben. Legfőbb célja az esztétika és az egységes arculat megteremtése mellett, a vendégfogadás XXI. századi feltételeinek megteremtése. A fogadóépület részei a beléptető rész, a pénztár, iroda, bolt, öltözők, WC-k, büfé, fogyasztóterasz, árnyékoló, gyerek-szülő szoba, kerékpártároló. Az épületbe lépve a vendég a pénztárhoz jut, ahol a jegyvásárlás mellett minden szükséges információt megkap. A pénztár mögött az öltözők, mosdók és a vizes blokk egyéb elemei kerülnek kialakításra. Az épületből a vendég már átöltözve juthat ki a strandra. Emellett az épületen lépcsős feljáró is található, ahol fogyasztó és/vagy napozóterasz kerül kialakításra, szép panorámával a tóra.

A 2019. évi üdülési szezon kezdetére elkészül a kerítés és terveik szerint megkezdődik az út és járdaépítés, valamint a fogadóépület építése. A jövő évi üdülési szezonban már teljes egészében élvezhetik a strand látogatói a fejlesztés eredményeit.

Az építkezés bizonyára kellemetlenségekkel jár majd, melyért szíves megértésüket kérik!

A Kisfaludy szálláshely-fejlesztési program keretében megújul a Fekete Villa Panzió épülete, melynek átadása 2019. július 15-ére várható.

Az 1920-as években épült, vendégeket az 1950-es évek derekától fogadó Panzió épülete eddig 6 szobával és szezonális nyitva tartással üzemelt a strand hivatalos nyitva tartási időszakában. 

A fejlesztés keretében a Panzió 3 szobával kibővül és kívül-belül megújul, új, korszerű berendezést kap. A földszinten négy saját fürdővel és WC-vel ellátott szoba – melyek közül egy akadálymentesített – recepció, reggeliző, és szociális helységek kerülnek elhelyezésre. Az emeleten pedig öt, szintén saját fürdővel és WC-vel ellátott szoba várja az idelátogatókat. 

A szálláshely minőségi javulását követően a főszezonon kívül is, kora tavasztól késő őszig várja majd a vendégeit a gyönyörű tóparti fekvésű, klímával ellátott, minőségi színvonalú Panzió.