Felesleges az EQ megnevezés, ha minden Mercedes elektromos

2023 jan 12
Megosztás

A Mercedes-Benz felhagy az akkumulátoros elektromos autók esetében használt EQ megnevezéssel, amint a kompakt autók következő generációja 2024 végétől megjelenik a piacon. A változás következtében Kecskeméten sem gördülne le több EQB a gyártósorokról.

Német sajtóinformációk szerint a Mercedes-Benz felhagy az elektromos autóinál használt külön elnevezéssel, vagyis kivezeti az EQ-brandet 2024 végétől, amint egy új modellcsalád jelenik meg a piacon a német gyártó égisze alatt.

A lépésre a gyártó belső forrásai szerint azért van szükség, mert a Mercedes az elektromos átállás útját járja, és céljai szerint tisztán elektromos gyártóvá fog válni a következő évtizedben. Ebben az esetben az EQ elnevezés redundánssá válna – ha minden autó elektromos, akkor valóban felesleges külön jelzéssel ellátni az elektromos modelleket.

A hírről először a német Handesblatt számolt be belső forrásokra hivatkozva. A hírt szintén közlő Reuters megkereste az ügyben a Mercedes-Benzt, de a német OEM nem válaszolt a megkeresésre.

A megnevezés tehát változik, de az a terv nem, hogy Kecskemét egyre nagyobb szerepet kap majd a Mercedes-Benz elektrifikációs terveiben. Erről korábban az alábbi cikkünkben írtunk részletesebben: