Felfüggesztett börtönbüntetések a KSE-ügyben

2023 május 18
Megosztás

Több mint tíz év után megszületett az első fokú ítélet csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon a Kecskeméti Sportegyesületeket Működtető cég csődje miatt indult gazdasági büntetőügyben. Az időmúlásra való tekintettel - amelyben közrejátszott, az elfogultság miatt Szegedre helyezett nyomozás, a COVID-időszak, valamint a külföldi játékosok meghallgatásának nehézségei - , az ügyészi indítvány ellenére senki nem kapott letöltendő szabadságvesztést.

E szerint: az első rendű vádlott, F. Zoltánt, az önkormányzati KSE Kft. ügyvezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésben találták bűnösnek, ezért a bíróság, nem jogerősen,  2 év szabadságvesztésre ítélte 4 év próbaidőre felfüggesztve.

V. Attilát, aki a kezdeti időszakban, rövid ideig a KSE Kft. marketingigazgatója volt, és felbujtóként szerepelt a vádiratban, a bíróság felmentette a vádak alól. A harmadrendű vádlott hölgyet, a KSE Kft. könyvelőjét, egy év szabadságvesztésre ítélték, kettő év próbaidőre felfüggesztve, a további vádlottak, egy szegedi, egy pécsi, valamint egy kocséri illetékességű férfi szintén megúszták felfüggesztett szabadságvesztéssel. 

Utóbbi három vádlott volt az, akik fiktív számlákat bocsátottak ki a KSE kft. felé, hogy ennek alapján tudjanak pénzt kivenni a játékosok részére fizetésnek, mert hivatalosan minimálbérre voltak bejelentve.

Végül olyan mértékű lett a vagyonvesztés a cégnél, hogy az önkormányzati cég csődbe ment. A fiktív számlákon keresztül összesen 452 millió forint vándorolt ki és további 335 millió a fennmaradt követelés. F. Zoltán ügyvezető ellen a kézilabdások polgári pert indítottak az elmaradt fizetésük miatt, amelyet meg is nyertek ellene több mint 50 millió forint értékben.

(Felvételünk az egyik tüntetésen készült, amelyet az önkormányzati cég vagyonvesztése miatt tartották.)