Felgyújtották a kécskei templomot

2022 okt 9
Megosztás
Tűzeset történt a tiszakécskei katolikus templomban. Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy még pénteken kaptak bejelentést azzal kapcsolatban, hogy tűz keletkezett a templomban.
Tamás atya a hírrel kapcsolatban az alábbi bejegyzést tette közzé:
 
"Krisztusban Kedves Testvérek!
Szomorú eseményről adunk hírt néhány sor erejéig.
Mint arról már többen értesülhettek, a mai nap (október 7.) reggelén, nem sokkal 8 óra után felgyújtották a templom előterében lévő imapadot, ahonnan a lángok átterjedtek a hirdetőtáblára is.
Istennek hála, a fekete füstöt időben észlelte egy járókelő, majd az Önkormányzat egyik munkatársa segítségével a Tűzoltók is hamar a helyszínre értek. Nekik azonban sok dolguk nem akadt, a keletkezett tüzet kiérkezésükre eloltották.
Az okozott kár így is jelentős.
Köszönet illeti Barta János gondnokunk igyekezetét, gyors és hatékony beavatkozása miatt nem történt nagyobb baj.
Ezen felül hálás köszönet Tóth Tibor alezredes úrnak és munkatársainak. Precíz munkájukat dicséri, hogy néhány órán belül az elkövető, beazonosítás után rendőrkézre került.
Fájdalmas felismerés, hogy egyeseknek Isten háza sem szent, és akár ilyen aljasságra is képesek rászánni magukat. Tettükért egykor még felelni fognak!
Köszönöm a közösség valamennyi tagjának, akik aktívan kivették részüket a takarításban, rendrakásban.
Tamás atya"