Feltámadt a néhai kecskeméti sportbál

2015 már 1
Megosztás
Kecskemét sportdíjazottjai

Négy év kihagyás után a mostani hétvégén nagy sikerrel zárult a XIX. Sportbál. A Három Gúnár Rendezvényházban tartott esemény ismét Kecskemét egyik legszínvonalasabb bálja lett. 

 

A város sporttársadalmának egy jelentős része jelent meg, mellettük az önkormányzat sportelkötelezett vezetése is tiszteletét tette. Támogatók, sportszimpatizánsok, sőt szinte a teljes  kecskeméti média is jelen volt. 

A rendező szervezet, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége nevében Ujhidy Tibor elnök az önkormányzat illetve a sport és más területek civil szervezeteivel való párbeszéd magasabb dimenzióba kerülését hangsúlyozta. 

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester megnyitó beszédében elmondta, hogy bár az önkormányzat minden jogos igényt nem tud kielégíteni, de a sport is kiemelten fontos területe lett a város társadalmi életének. A civil szervezetekkel való összefogás érdeke a város vezetésének is. 

Az est fénypontjaként, rendkívül ünnepélyes keretek között, átadásra kerültek a 2014. Év sportolója, sportmédiája díjak. A szövetség által alapított díjat 10 kategóriában osztották ki. 

A díjazottak listája: 

1./Földházi Dávid úszó (BÁCSVÍZ KVSC)   

    2014. Év felnőtt férfi versenyzője

KMJV Közgyűlése Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság

2./Kasza-Kovács Klára súlyemelő (KTE Súlyemelő Club

2014. Év felnőtt női versenyzője

  Raking Kft.

3./KRC férfi röplabda csapata

    2014. Év felnőtt csapata

       Technik-Park Heliport Kft.

4./Balogh Máté búvárúszó (BÁCSVÍZ KVSC)

    2014. Év utánpótlás fiú versenyzője

         IFESZ-Karcher Kft.

5./Imre Leila asztaliteniszező (UNIVER-KTE Kft.)

    2014. Év utánpótlás leány versenyzője

         KIK-FOR Kft.

6./KRC serdülő fiú röplabda csapata 

    2014. Év utánpótlás csapata

         Kecskeméti SOSZ

7./Bálint Csaba edző (KTE Súlyemelő Club)

    2014. Év edzője 

  BÁCSVÍZ Zrt. 

8./Boronkay Péter triatlonos (Kecskeméti Mozgáskorlátozottak SE)

    2014. Év fogyatékkal élő sportolója  

       Kecskeméti Városgazdasági Kft.

9./KTV Sportmagazin

    2014. Év sportmédiája

       KMJV Közgyűlés Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság Sport Munkacsoport

10./Gereben Lívia kosárlabdázó

     2014. Év Különdíja   

              Termostar Kecskeméti Hőszolgáltató Kft.

Ujhidy Tibor elnök és egyben a bál főszervezője szerint, aki ott volt az csak jól érezhette magát, aminek sokan hangot is adtak. Különösen nagy élmény volt számomra, de láttam, hallottam mások számára is, hogy évek óta nem látott, vagy egymással nem beszélt sportbarátok egymás mellé ültek, és tartották a lelket a másikban, dicsérték mások teljesítményét. Igen, ez az igazi, jövőbemutató sportbarátság - tette hozzá.      

Hangsúlyozta: nem kérdés, hogy egy ilyen, illetve ehhez hasonló városi szintű eseményekre, elismerésekre szüksége van Kecskemét sporttársadalmának, és kizárólag azért, mert megérdemeljük. Tapasztalom, hogy a város sportirányítása újabban érzékenyen reagál a sportszervezetek problémáira, keresi a párbeszédet velük. A megalakult Sport munkacsoportnak lesz a feladata,  hogy a sportszervezeteink összefogása, közös gondolkodása és részvétele révén kialakításra kerüljön olyan jogi, pénzügyi, szakmai, etikai környezet, amely gátat vett egyes sportágak más rovására való előrehaladásának, és amely egységes, szabályozott feltételeket biztosít valamennyi kecskeméti sportszervezet számára. Nem lesz könnyű, ámde nagyon nehéz. Nincs más út, és csak így együtt erősödhet, kerülhet ismét általánosan fellendülő pályára a város sportja.