Fennállhat a jogos önvédelem a kiskunfélegyházi apánál

2020 jan 13
Megosztás

Mondhatni az utolsó csepp volt a pohárban a tegnapi annál a kiskunfélegyházi családnál, akiknél veszekedést tört ki a vasárnapi ebédnél és a rendőrségi szűkszavú közlemény szerint az apa egy késsel mellkason szúrta a fiát. A mentőket, valamint a rendőrséget a feleség, vagyis a fiú anyja értesítette. A 63 éves férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást. 

Az esetet körbejárva azonban sokkal mélyebben gyökerező családi dráma áll, amely ellen a szülők évek óta nem tudnak kellőképpen védekezni, sőt, a jogszabályok sem segítik ebben őket. A pszichésen zavart fiuk ugyanis rendszeresen zaklatta őket, nem egyszer tettlegességig fajuló vitában rájuk támadt, több büntetőeljárás is zajlik ellene, eddig érdemi határozat nélkül. 

A január 12-i ebédnél mindez tovább folytatódott.

A fiú kikelt magából, megütötte az anyját, majd az apja felé fordult aki védekezése közben felkapott a pultról egy konyhakést és a közeledő fia felé bökött. 

Az apát őrizetbe vették, mindent töredelmesen beismert.

Megkerestük a férfit képviselő kiskunfélegyházi Szabó és Lenkefi ügyvédi irodából dr. Lenkefi Attilát, aki egyelőre még nem kívánt nyilatkozni az ügyről, annyit megerősített lapunknak, hogy a védence szabadlábon védekezik.