A Fidesz Európában nem jobb oldali párt

2014 jan 29
Megosztás

Nem választás, hanem népszavazás lesz április 6-án, amelynek célja az újkommunisták leváltása és az alkotmányos jogállam visszaállítása - mondta szerdán Kecskeméten Bokros Lajos.

 

Bokros Lajos, EU parlamenti képviselő, a Modern Magyarországért Mozgalom (MOMA) vezetője volt a vendége egy Szolidaritás által szervezett kecskeméti fórumnak.

Igaz, hogy a Fidesz az elmúlt négy évben egy jogi, alkotmányos, gazdasági és kulturális rombolást hajtott végre, uralja a médiumokat, ennek ellenére nem szabad senkinek sem elcsüggedni, mert lehetséges a leváltása, az alkotmányos jogállam visszaállítása, valamint az ország felzárkózása - mondta Bokros Lajos  - elmondása szerint -, a karanténba zárt MOMA alapítója és vezetője, volt pénzügyminiszter (1995-1996), az MDF 2010-es miniszterelnök-jelöltje. 

 Hangsúlyozta: nem szabad úgy gondolkodni, ha az Összefogás leváltja a kormányt, akkor nem fog történni semmi, mert a Fidesz kétharmaddal kinevezett potenciális állami vezetői gátolni fogják az új kormány munkáját. Nyugodjanak meg, - mondta, ugyanis létezik egy jogász kör, amely kimunkálta a lehetőségeket a jogállamiság újraépítéséhez egy ilyen extrém környezetben.

Elmondta: sajnos alapvető üzeneteket is tudatni kell a választókkal, miszerint, nem szabad a második fordulóra koncentrálni, mint tették azt sokan korábban, mert az áprilisi választás már az új szabályrendszer szerint zajlik, vagyis egyfordulós lesz. 

Az unió nem ellenség

Bokros előadásában elhangzott: a Fidesz szabadságharcot folytat az Európai Unió ellen, miközben az Unió sokszor jobban képviseli a nemzeti érdekeinket, mint  az Orbán Viktor vezette magyar kormány. 

Az Unió példamutató a demokratikusságban és abban is, hogy a rengeteg verbális támadás ellenére nem függesztik fel a jelentős mértékű támogatásaikat, amelyekkel fel szeretnék zárkóztatni hazánkat, hiszen nettó ezer milliárd forint többlet-fejlesztési célú pénzt kapunk évente. 

Miért nem teszik ezt - kérdezhetnénk joggal, azért kérem, mert  az Unió egy szabályrendszerekre épülő közösség, amely tartja magát a működési szabályaihoz. E szerint pedig ezek a felzárkóztatási támogatások járnak hazánknak, akármennyire is csúnyán beszélünk róluk. Hozzátette: a célunk leginkább az lehetne, ha még mélyebben próbálnánk beintegrálódni, ez további plusz forrásokat jelentene az országnak. De nem lehet, - mondta Bokros, mert a Fidesz-uramék az államot szeretik, az államosítást, mert akkor lehet növelni a költségvetést, adókból a bevételeket, és államérdekből jelentős tendereket kiírni a csókosoknak, miközben a Nyugat-erurópai jobbközép ezzel a szemlélettel szöges ellentétben áll. Egy kicsi, de szabályzó államban gondolkodik és működik a konzervatív jobboldal. A számukra felfoghatatlan a mi piac-értelmezésünk, például, amit a trafikhálózattal és a dohánykereskedelem teljes központosításával tettünk.  

Kihangsúlyozta: a Fidesz valójában egy újkommunista párt, a céljuk: szürke, öntudatlan állampolgárokat nevelni, akik elvárják, hogy gondoskodjon, gondolkodjon helyettük az állam. 

Az öntudatos valódi polgár megnyerheti ellenük a választásokat, mert a lényeg az, hogy április 6-án nem választás, hanem népszavazás lesz. Igaz, a MOMA nincs benne az Összefogásban, mégis arra buzdítunk mindenkit, menjen el szavazni, mert az újkommunisták leváltása a cél, majd ha ez megtörtént, a rákövetkező négy év végén ráérünk majd gondolkodni és elemezni az új irányokat, a kis voksok fontosságát és lehetőségeit.

A MOMA programjáról az alábbi linken keresztül tájékozódhat.

http://www.moma.hu/rolunk/program/#rtop

Címke: