Fontos a programozás a munka világában!

2015 feb 17
Megosztás
Logiscool Kecskemét

A múlt héten adtunk hírt, hogy a Logiscool Kecskemét elindította azt az iskolát, ahol 7-17 éves korú diákok élményalapú oktatás keretében programozni tanulnak. Még lehet jelentkezni.

 

A programozás, a digitális nyelv ismerete manapság már majdnem olyan fontos, mint az, hogy valaki beszél-e egy idegen nyelvet. A párhuzam abban is megvan, hogy az idegen nyelv tanulását sem akkor kezdjük, amikor a munkahelyünkön rákérdeznek, hogy mit tudunk, hanem hosszú évekkel előtte. A digitális nyelv elsajátítását általános iskolásként elkezdeni ezért nem túlzás. – mondta Mészáros Zsófia, a Logiscool Kecskemét vezetője.

Nagy-Britanniában például ez év szeptemberétől az általános iskola első osztályától, a közoktatás keretein belül oktatni fogják a programozást, mivel a felméréseik szerint ebben a témában a brit gyerekek lemaradásban vannak az európai átlagtól.

Tudjuk azt, hogy az általános - és középiskolai informatikai oktatás értékes, rendszerint felhasználói ismereteket ad át, hiszen használni is tudni kell a különböző alkalmazásokat. A programozás viszont megtanít arra, hogy hogyan jönnek létre a különféle programok, alkalmazások, játékok, egyrészt hogy sajátot is készíthessen a diák, másrészt hogy így - az alkotás folyamatának ismeretében - bármilyen program működését játszi könnyedséggel meg is értse – tette hozzá a Logiscool Kecskemét vezetője. Azt már most is tapasztaljuk, hogy ez a tudás milyen fontos a munkaerő piacon, de hogy milyen fontos lesz addigra, mire a ma programozást tanuló gyerekek munkahelyre kerülnek, azt szinte még fel sem tudjuk mérni.

Abban lehetünk egész biztosak, hogy 10 éven belül alig lesz olyan munkahely, vagy munkakör, ahol nem lesz feltétel, de legalábbis előny a programozási ismeret. Tehát aki ma elkezdi megtanulni a programozást, az kétségkívül előnyt fog majd élvezni másokkal szemben egy munkakör betöltéséért vívott versenyben. Mindemellett elég csak rátekinteni a munkaerő közvetítő oldalakra: a legkeresettebb és legjobban fizetett állások döntően összefüggésben vannak a programozási és IT ismeretekkel - zárta a gondolatot Mészáros Zsófia. 

A programozás megtanulása és a logikus gondolkodás képességének fejlődése összefügg, sőt a két terület egymást támogatja, ezért kerestünk kapcsolatot egy olyan szervezettel, ahol a logikus gondolkodás fejlesztése nagy hagyománnyal bír. – nyitott új témát a Logiscool Kecskemét vezetője. A MATEGYE Alapítvány 25 éve rendez matematikai versenyeket, évente 50-60 ezer résztvevővel. Tehetséggondozó városi szakköreire évente több mint 100 matematikában tehetséges diák jár. – vette át a szót Böröczki Mária az Alapítvány kuratóriumának elnöke. A MATEGYE szívesen vesz részt az együttműködésben, mivel a szakmai célok hasonlóak, és fantáziát is látunk ebben az oktatási módban. A Logiscool Kecskemét számára nagy megtiszteltetés, hogy ilyen komoly szakmai hátterű szervezettel együttműködés alakulhat ki, ezért felajánlottunk egy kurzushelyet egy olyan diáknak, akit a MATEGYE Alapítvány javasolt a tehetsége, és kimagasló iskolai eredményei alapján. Így esett a választás a Lánchíd utcai Iskolában tanuló Szalai Richárdra (képünkön), aki nagy örömmel fogadta a lehetőséget. – fejezte be Mészáros Zsófia.

A Logiscool Kecskemét a 2015. június közepéig tartó kurzusokra február 20-ig még fogad új jelentkezőket. Az új diákok részére felzárkóztató foglalkozásokat biztosítunk, melyek után már együtt tudnak haladni a február eleje óta dolgozó csoportokkal. Igény esetén előzetes bejelentkezéssel a tantermet is szívesen megmutatjuk, és találkozhatnak az oktatóinkkal is. Használják ki ezt a lehetőséget!

Az iskola honlapja:

http://www.logiscool.com/

A regisztráció lehetősége:

http://www.logiscool.com/#!form-kurzus-kecskemet/c3db

A Facebook oldal:

https://www.facebook.com/hello.logiscool?fref=ts

A Logiscool Kecskemét vezetője:

Mészáros Zsófia 

Tel: 06 30 299 1725

e-mail: meszaros.zsofia@logiscool.com

Cím: Kecskemét, Kisfaludy u. 6-8. I. emelet 111. (volt „SZMT” székház)