Gumicsonttal kampányol az ellenzéki szövetség

2024 már 19
Megosztás

Sajtóközleményt küldött szét a Szövetség a Hírös Városért Egyesület hétfőn, amelyben kinevezték magukat “kecskeméti ellenzéknek”, miközben - mint arról már beszámoltunk - mások is indulnak rajtuk kívül a júniusi önkormányzati választáson, akik szintén Kecskemétiek, hiszen épp a szövetségből váltak ki.

A közleményben egy telefonos közvélemény-kutatásra hivatkoznak, de nem tudni, melyik akkreditált közvélemény-kutató  végezte az úgynevezett tervezett beruházásokról szóló felmérést, amelyet már több mint egy éve megcáfoltak az érintettek.

A kecskeméti Mercedes gyár bejelentette, hogy nem kívánnak akkumulátorgyártó üzemet építeni, mert gyártótól szerzik be az akkumulátorcsomagot, mint oly sokan mások, erről itt írtunk, Illetve az Univer, amely parkoló és üzletházat szeretett volna építeni az egykori DOMUS parkoló helyén, szintén megnyugtatta azt a maroknyi embert, hogy nem fog bele a beruházásba. Annak ellenére, hogy a lakossági fórumok egyre többet visszatérő témája is a parkológondok és vele a parkolóházak létesítésének kérdése, amely elszívná a felszínről az autókat.

Nemhiába csaknem egy éves már az utolsó érdemi bejegyzés a “Dobó Körúti Bevásárlóközpont és Parkolóház ellen tiltakozók Csoportjának Facebook oldalán.

A sajtóközlemény érdemi része, hogy benne maradt Király József, polgármesterjelölt E-mail-ja is, amelyben a következőket javasolja maradék szövetségbéli társainak:

“Sziasztok!

A parkolóházhoz bele kell írni, hogy parkolóház és bevásárló központ! A korábbi tervek a parkolást illetően pedig térszint alattiak voltak, ami mi részünkről támogatható azzal, hogy annyi felszíni parkolót pedig  megszüntetünk, amit ott elhelyezünk  .

Üdvözlettel, Király J.”

Tehát: Király József a parkolóház létesítése mellett van, akárcsak korábban, hiszen a képviselő a Helyi építészeti-műszaki Tervtanácsi ülésen támogatta a parkoló és üzletház terveit. Álláspontja azonban nem került bele a kiküldött sajtóközleménybe. Úgy néz ki, nem túl nagy az egyetértés a szövetségen belül és Király József szava sem sokat vet a latba támogatói számára. 

Íme a közlemény:

“A KECSKEMÉTI ELLENZÉK ÁLLÁSPONTJA A TELEFONOS KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSBAN EMLÍTETT TERVEZETT BERUHÁZÁSOKRÓL

Az elmúlt napokban hírek érkeztek hozzánk a város lakóitól: telefonos közvélemény-kutatás keretében kérdezték őket Kecskemét városának fontos kérdéseiről. Két aggasztó téma került előtérbe: az akkumulátorgyár és a belvárosi parkolóház megépítése.

Király József polgármesterjelölt, egyetértve a Szövetség a Hírös Városért Egyesülettel és a többi együttműködő ellenzéki párttal, határozottan kiáll amellett, hogy ezeket a terveket nem lehet támogatni. Kecskemét városfejlesztési stratégiáját nem lehet rövid távú gazdasági célokra építeni, amelyek károsíthatják a környezetet és veszélyeztethetik gyermekeink jövőjét! 

Az akkumulátorgyár felépítése a környezetet és az egészséget veszélyezteti, Kecskemét nem kér a vízzabáló beruházásokból! Nem engedjük, hogy a Fidesz kiszolgáltassa városunkat környezetszennyező cégeknek, legyen szó német autóiparról, orosz gázról vagy a kínai hitelekről!
A többemeletes belvárosi parkolóház terve pedig a város közgyűlése által elfogadott klíma- és környezetvédelmi célokat figyelmen kívül hagyja, és osztjuk a városvédő civilek álláspontját, miszerint a Dobó körútra tervezett parkoló-monstrum nem az élhető várost szolgálja! A közösségi terek fejlesztését kell előtérbe helyezni!

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület és a vele együttműködő ellenzéki pártok azért dolgoznak, hogy Kecskemét végre egy élhető, fenntartható és fejlődő város legyen! Mi a közösség érdekeit helyezzük előtérbe a kizárólagos gazdasági célok helyett, és közösen fogunk küzdeni azért, hogy minden kecskeméti polgár számára biztosított legyen a jó életminőség, valamint a tiszta víz és levegő. “