Gyerekek lovas paradicsoma Kecskeméten

2019 júl 30
Megosztás

Idén is nagy népszerűségnek örvendenek a Kecskeméti Hírös Lovarda Sportegyesület nyári táborai. Öt héten keresztül NEA-MA-19-Ö-V-0409  pályázat segíti a táborok megvalósulását. A táborozók a lovarda bemutatása során betekinthettek a „kulisszák” mögé. 

Még a játszótéren sem téveszthetjük el, hogy lovas táborban vagyunk, mivel jártatógépest játszottak az ifjú lovasok. Délelőttönként a gyerekek az egyéni lovasoktatás során tudásszintjüknek megfelelő oktatásban részesültek szakképzett lovas edzőktől, oktatóktól.

Amikor éppen nem lovagoltak, kipróbálhatták a zöld életnagyságú műlovakat. Ezeken voltizs, azaz lovastorna alapgyakorlatokat tanultak, amit később igazi lovon is kipróbáltak. 

Minden nap tartalmas ló körüli programok várták a gyerekeket. 

Segítettek a lovak ellátásában, legeltették őket, vagy éppen lószépségversenyen mérhették össze lóápolási ismereteiket a csapatok. Sokuknak újdonság volt az akadálypályán társuk vezetése lovon, különböző játékos feladatokkal színesítve és az elmaradhatatlan pusztaolimpia. 

Emlékezetes élmény volt a gyerekeknek lovaskocsikázás, ahol vidám dalolás kovácsolta eggyé a csapatot. Lovasbemutatóval zárult a tábor, ahol a szülők is megcsodálhatták a gyerekek lovas tudását, heti fejlődésüket.