Gyermek, élővilág, művészet a Kecskeméti Vadaskertben

2018 dec 4
Megosztás

Lehet-e ennél szebb és fontosabb három tényező az életünkben, mint a gyermekeink, a körülöttünk élő természeti világ az állatokkal együtt, valamint a művészet.

Ennek a teremtő háromságnak a Kecskeméti Vadaskert ad otthon kísérleti jelleggel ezen a héten, amelyen  hivatásos alkotóművészek segítik kibontakoztatni a hírös városi gyerekeket, hogy megfogalmazhassák kézügyességükkel a nagy és izgalmas kérdést, vajon  hogyan látnak minket az állatok?

Az alkotóhét megnyitóján Brúszel László, a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány Kuratóriumának elnöke elmondta: a Kecskeméti Vadaskert nem csak egy állatkert, hanem egy közösségi tér, amelyben eddig is számos program jött létre a gyerekek az állatszeretők érdekében. A mai is ilyen és egyben valószínűleg országosan egyedülálló kezdeményezés - tette hozzá. 

Kiderült: a Kecskeméti Vadaskert és a Ligeti Erika Digitális Alkotóműhely együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében a helyi - és szomszédos — Alkotóházban dolgozó művészek kapcsolódnak be a programban és egész héten alsó, valamint felső tagozatos általános iskolás gyerekeket segítenek kibontakozni ebben a témában.

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: ez a szemlélet jól illeszkedik a vadaskert filozófiájához, hiszen a természetet ötvözi a kultúrával.

A megnyitón jelen volt Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester,a körzet önkormányzati képviselője, aki csak elismeréssel tudott szólni a szervezők kezdeményezéséről.

A foglalkozásokon készült alkotásokat a nagyközönség a december 8-i, szombati kiállításon tekintheti meg.