Gyermekeink már értik a környezetvédelmet

2015 már 9
Megosztás
Termostar Kft. alkotói pályázata

A Távhőszolgáltatás Napján kétnapos rendezvénysorozatot szervezett a kecskeméti Termostar Kft. A konferencia és a nyílt nap mellett kihirdették az alkotói pályázat díjazottait.

 

Lépj Zöldet! Ez volt a mottója annak az alkotói pályázatnak az idén, amelyet több korosztály számára is meghirdetett a kecskeméti távhőszolgáltató cég, a Termostar Kft. A négy korcsoportban, különböző technikákkal meghirdetett pályázat célja az volt, hogy az egészen kicsiktől a középiskolás tanulókig bezárva lehetőség szerint mindenkit aktívan bevonjanak az együttgondolkodásba a megújuló energiaforrások témakörébe, amely az idei programsorozat fő vezérfonala volt.

Az alkotó pályázat, amelynek két kategóriája volt (rajz, festés, szabadon választott technika, valamint fotó, video, kisfilm) eredményhirdetésére a pénteki szakmai konferenciát követően került sor a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. 

A pályázatra nagy számban éreztek igényes művek, úgyhogy megdolgoztatták a kicsik és a fiatalok a zsűrit. Horváth Attila a Termostar Kft. ügyvezető igazgató örömét fejezte ki, hogy nem kímélték őket a pályázók, Salacz László országgyűlési képviselő pedig azt mondta: beigazolódott, hogy a szemléletformálást nem lehet elég korán elkezdeni, jó példa erre a Termostar Kft. rendkívül hasznos kezdeményezése. Kétségtelen az alkotói kiállításra - amelyen kézműves műhely is működött - valamint az eredményhirdetésre zsúfolásig megtelt az Ifjúsági otthon tükörterme.

Az óvodások közül az első a Piarista Óvoda Kamilla csoportja lett, az általános iskola alsó tagozatosainak kategóriájában a Lánchíd Utcai Általános Iskola diákjai lettek a legjobbak, a felső tagozatosok közül pedig a Szent Imre Általános Iskola tanulója, Szabó Kiara munkáját találta a legkiemelkedőbbnek a zsűri.

A középiskolások közül a Piarista Gimnázium 9/c osztályának három fős csapata lett a legjobb, a fiúk egy rapvideót forgattak a környezetvédelem jegyében.

A Közönségdíjat a Piarista Óvoda Kamilla csoportja kapta meg. Az ajándékuk egy napelemes összeszerelhető kisautó volt.

A kecskeméti Termostar Kft. alkotói pályázatának végeredménye:

Óvoda:

I. hely: Piarista óvoda Kamilla csoport 

II. hely: Árpádvárosi óvoda

III. hely: Református Pálmácska óvoda

Általános iskola, alsó tagozat:

I. hely: Lánchíd u. Ált. Isk. 4/b.

II. hely: Mátyás kir. Ált. Isk. 4/c.

III. hely: Vásárhelyi Pál Ált. Isk. 3/i.

Általános iskola, felső tagozat:

I. hely: Szent Imre Ált. Isk. (Szabó Kiara)

II. hely: Móra Ferenc Ált. Isk. 6/a

III. hely: Szent Imre Ált. Isk. (Szabó Zsófia)

Középiskola:

I. hely: Piarista Gimnázium 9/c.

Közönség díj: Piarista Óvoda