A gyógyítás célja: a félelem leküzdése

2014 okt 9
Megosztás
Gyógyító bocsok program a katonatelepi óvodában

Szirénázó mentőautók érkeztek csütörtökön a katonatelepi óvodába. Nem történt baj, fiatal orvosokat hoztak, akik a Gyógyító Bocsok Programban tanítgatták a gyerekeket az orvoslásra.

 

Nagy volt a várakozás a csütörtökön Katonatelepen a Platán utcai óvodában, ahová a kicsik igazi orvosokat vártak a Fornetti kft. jóvoltából. Az esemény fővédnöke Szemreyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere volt, aki a helyszínen segítette a gyerekeket az orvosi ruhákba történő beöltözésben, valamint a gyógyításban.

A Gyógyító Bocsok Programot 2013-ban indította útra a Fornetti azzal a céllal, hogy a kisgyerekek játékos keretek között ismerjék meg az orvosok munkáját, azok gyógyító tevékenységét.

Szabó József, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a program segítségével elsősorban a gyermekeknek a kórháztól, az orvosoktól való félelmét szeretnék csökkenteni. 

Erre a legmegfelelőbb módszer, ha nem az egészségügy intézményben, hanem az óvodájukban jelennek meg a doktornénik és doktorbácsik, akik velük együtt vizsgálják ki a plüssállataikat, miközben beöltöztetik őket orvosi, illetve műtős ruhába és a kicsik a számukra oly félelmetesnek tűnő orvosi eszközöket is kézbe vehetik, sőt, használhatják a játékos gyógyításban. 

Hozzátette: a gyerekek annyira élvezik ezeket a találkozókat, és olyan lelkiismeretesen segítik az orvosokat, hogy munkájukat oklevéllel, valamint ajándékokkal honorálják. 

Hangsúlyozta: a visszajelzések szerint a gyerekeknek az orvosokhoz való hozzáálása és szemlélete az ilyen találkozók után gyökeresen megváltozik.

A Fornetti tíz éve hozta létre a Szívbeteg Gyerekekért Alapítványt, amely mindig ott próbált segíteni, ahol a legnagyobb szükség volt támogatásra. Egy orvosokból álló kuratóriuma gondos mérlegeléssel jelölte ki a beérkezett kérelmek közül azokat, amelyek valóban támogatásra érdemesek voltak. Figyelemmel volt arra is, hogy a támogatások lefedjék az ország egész területén működő gyermek-egészségügyi intézményeket, gyógyító programokat, de a szomszédos, határokon túli gyermekek szűrővizsgálatainak támogatására is figyelmet fordított. 

A Fornetti elmúlt években több, mint ötven millió forinttal járult hozzá gyógyító eszközök beszerzéséhez, támogatva ezzel elsősorban a szívbeteg gyermekek gyógyítását. Az eszközök, műszerek beszerzése mellett hozzájárult egyes beteg gyermekek gyógyítási, illetve rehabilitációs költségeihez, orvos továbbképzések és gyermek-egészségügyi projektek megvalósulásához is.