Harmadik helyen végeztek a sparis lányok

2020 jan 20
Megosztás

A visszavágókkal elkezdődött a csapatbajnokság tavaszi idénye a nő első vonalban. A sparis lányok az őszi idényben a két toronymagas esélyes Budaörs és ERDÉRT után a tiszteletet parancsoló 3. helyen végeztek. 

A Tata elleni meccs nem ígért nehézséget. Ettől függetlenül komolyan vették a küzdelmet és ellentmondást nem tűrően, alig egy óra alatt, meccs veszteség nélkül, mindössze két szett elvesztésével abszolválták a találkozót.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Tata SC 6/0

Győztek: Drabant 2, Füle 1, Radonjic 1, Márkus 1 és a Füle/Radonjic páros

Ujhidy Tibor elnök: A lányoktól azt kértük, játszanak úgy, hogy bemelegedjenek a délutáni, Statisztika elleni meccsre. Úgy nézett ki, hogy ez sikerült. Később kiderült csak ki, hogy csak úgy nézett ki.    

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Bp. Statisztika SC 6/4

Győztek: Radonjic 3, Füle 2, Drabant 1,

Óriási csatára volt kilátás a közel hasonló játékerőt képviselő két csapat között. Az őszi győzelmükkel lépéselőnybe kerültek a kecskemétiek a 4. helyen álló budapesti csapattal szemben. 

A mérkőzés elején mintha bent maradtak volna a Sparis lányok az öltözőben. Az eddig kiválóan szereplő Füle/Radonjic páros simán vereséget szenvedett. Majd még két egyéni meccset is bukott Drabant és Füle. 0/3! Radonjic győzelemmel szállt be a küzdelembe, ám ismét vesztett Drabant, ami már 4/1-es Statos vezetést eredményezett. És ekkor, mintha új mérkőzés kezdődne. Egymást túlszárnyalva, zsinórban 5 egyéni meccset nyertek a kecskemétiek, és meg sem álltak a 6/4-es győzelemig. 

Ujhidy Tibor elnök: Óriási akaraterőről és szívről tett tanúbizonyságot csapatunk. Vert helyzetből úgy álltak föl, hogy szinte „felszántották” a pályát. Küzdöttek a maguk becsületérét és egymásért. Kiszakadt belőlük a nagy öröm a meccs végén. Radonjic hibátlan volt ismét, Füle vert meccs után kirukkolt egy fantasztikus játékkal, majd Drabant küszködve, de nagy szívvel behúzta az utolsó meccset. Szinte biztosra vehető most már, hogy 3. helyen jutunk be a rájátszásba. Ha ezt fél évvel ezelőtt mondják nekem, erős kétségeim lettek volna. Most meg nem győzők bocsánatot kérni a lányoktól kishitűségem miatt. 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – ERDÉRT SE 0/6

A bajnokság jelenlegi éllovasa ellen sajnos nem sok esély volt. Nyilván erre az előző napi, mintegy 3 órás Statisztika elleni rangadó is rásegített. A mérkőzések ugyan látványosak és pörgősek voltak, a végén viszont mindig az ellenfél örülhetett. Voltak szoros szettek, illetve néhány megnyert szett is, de ezzel a mai napra elfogyott a puskapor.        

Ujhidy Tibor elnök: Eben a mérkőzésben nem volt más. Tétje semmi. Küzdöttek a lányok, és számunkra most ennyi volt a fontos. A rutinosabb, jobb csapat győzött. A két nap eredményeiért, teljesítményéért nagyon büszke vagyok a csapatomra. Hajrá Spariiii!