Három évre ítélték a gyermekét begyógyszerező anyát

2021 jan 26
Megosztás

A Kecskeméti Törvényszék tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 31 éves kecskeméti nőt, aki indokolatlanul adott gyógyszert a lányának, hogy a gyermeket felvegyék a kórházba. 

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2020. március 20-án délelőtt többször is telefonált a Megyei Kórházba azzal, hogy 3 éves gyermeke belázasodott, ezért kórházi ellátást kér. Az orvosok otthoni lázcsillapítást, illetve a háziorvossal történő kapcsolatfelvételt javasolták, amit a vádlott nem fogadott el. Ezért értesítette a mentőket, hogy a gyermeke lázas és fél óránként elájul, mire a mentők a gyermeket beszállították a kórházba. Itt az ügyeletes orvos részletes vizsgálatot végzett, ennek során vért vett, és megállapította, hogy a gyermek láztalan, jó általános állapotú, tiszta tudatú, éber és orientált, ezért otthonába bocsátotta. A vádlott ennek ellenére ismételte, hogy a gyermeke háromszor is összeesett, kórházban kell maradnia. Ezt követően egyre agresszívabban követelte a gyermek felvételét, azzal, hogy bármit elkövet a gyermek érdekében, hogy ne küldjék őket haza. Ennek érdekében a folyosón az általa szedett Frontin tablettából 8-9 darabot a gyermek baracklevébe kevert, és megitatta vele, hogy rosszullétre utaló tüneteket produkáljon. A gyermek rövid idő múlva rosszul lett és eszméletlen állapotba került. Az orvosok – akik azonnal észlelték a mérgezés gyanúját – célzott gyógyszeres kezelést alkalmaztak, aminek a hatására rövid idő múlva visszanyerte az eszméletét. A rendőrséget és a gyermekvédelmet a kórház értesítette. 

A bíróság a vádlott bűnösségét életveszélyt okozó testi sértés bűntettében állapította meg, és a szülői felügyeleti jogát is megszüntette. 

Az ítélet jogerős.