Heccből lövöldöztek gumilövedékekkel a járókelőkre

2019 május 16
Megosztás

A Nagykátai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két férfit, akik egy autó ablakából gumilövedékkel lövöldöztek Nagykáta és Tápióbicske utcáin. 

A bűnügy vádlottjai 2019 áprilisában Tápióbicske és Nagykáta között autóztak. Náluk volt egy Airsoft fegyver, ami műanyag golyó kilövésére alkalmas, engedély nélkül tartható. Azonban a mérete, formája, színe alapján laikus, külső szemlélő számára valódi fegyver látszatát kelti. 

Autózás közben az egyik férfi kitalálta, hogy társa adjon le lövéséket azokra a járókelőkre, akiket az utcákon látnak. A másik férfi kapott az ötleten. Az autót vezetve a gépjármű bal első lehúzott ablakán keresztül több embert célba vett és lőtt. 

Tápióbicskén rálőtt egy háza előtt kapáló férfira és egy éppen az utcán haladó fiatal fiúra. Tápióbicske és Nagykáta közötti úton egy kerékpárosra, a nagykátai strandnál pedig egy kocogó nőre lőtt rá a vádlott. 

A sértettek könnyű sérüléseket szenvedtek. A két férfi cselekménye alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást, riadalmat keltsen. 

A Nagykátai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolt férfiakat.