A hétvégén folytatódik Kecskeméten a lomtalanítás

2018 május 30
Megosztás
lomtalanítás

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2018. június 1-2-án, az alábbi körzetbeosztás szerint lomtalanítást szervez második ütemben Kecskemét város hulladékkezelési közszolgáltatással ellátott területein. 

II. Ütem - Június 1. - 2. (péntek-szombat) Helyszínek: Talfája (Törekvés és Kossuth Tsz lakótelep), Vacsihegy, Budaihegy, Méntelek, Belső Nyír, Külső Nyír, Hetényegyháza, Szarkás, Úrihegy (Miklóstelep), Felsőszéktó (Petőfiváros, Sutusfalu), Felsőcsalános, Bódog sor, Kadafalvi tanyák, Alsócsalános, Kadafalva, Kecskemét-Ballószög, Alsószéktó (Szelei falu, Homokbánya), Máriahegy, Bethlenváros (Vacsi köz, Voelker telep, Dárdai telep, Miklovics telep), Széchenyiváros (Bogovics falu, Villanegyed, Hollandfalu), Máriaváros.

Az elszállításra szánt lom a körzethez megadott időpont szerinti pénteken reggel 8 órától szombat este 20 óráig helyezhető ki. 

A lomok elszállítása az előző évekhez hasonlóan történik. A lomot családi házak esetében az ingatlan utcafronti részére, a társas- és szövetkezeti házak környezetében pedig a hulladékgyűjtő edények mellé lehet elhelyezni. Kérjük, hogy a nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében bezsákolva, kötegelve kerüljenek kihelyezésre.

A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével.

Az akció ideje alatt - és azt követően - a közterület rendjét a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség folyamatosan ellenőrzi.

Kihelyezhető hulladékok: nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra: — gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék

— építési hulladék, egyéb ipari hulladék;

— veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);

— veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok…);

— heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

FONTOS! A megadott határidő után kihelyezett lomhulladék illegális hulladéknak minősülnek, melyek elhelyezéséről a kihelyező (hulladéktulajdonos) köteles saját költségén gondoskodni!

A házhoz menő lomtalanítást kizárólag szerződéssel rendelkező lakossági ügyfeleink vehetik igénybe, amennyiben nem rendelkeznek díjhátralékkal!

VÁLTOZÁS A LOMTALANÍTÁS RENDJÉBEN 2018. JÚNIUSÁTÓL!

A 2018-as évi, fenti közterületi lomtalanítást követően, június 1-től elindul Kecskeméten a házhoz menő lomtalanítás, melyet a lakosság idén egyszeri alkalommal díjmentesen igénybe vehet!

A lomtalanítást 2019-től évente (jan. – dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal, házhoz menő rendszerben végezzük továbbra is térítésmentesen!

A lomtalanítás házhoz menő rendszerben történő elvégzése azt jelenti, hogy a lakosok - számukra kedvező módon - az egyedi megrendeléseik alapján jogosultak évente 2 alkalommal megrendelni a lomtalanítást, így az ügyfeleinknek nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni. 

A lomtanítás iránti megrendeléseket ügyfeleink személyesen Társaságunk ügyfélszolgálatán, illetve a 76/501-926 telefonszámon (ügyfélfogadási időben) tudják előzetesen jelezni.

A kihelyezhető hulladékok köre és lomtalanítás egyéb feltételei a jövőben is változatlanok maradnak.