Időszakos lezárások az Izsáki úton

2023 jún 8
Megosztás

 

Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi a Kecskemét, 52. sz. főút négynyomúsítása I. ütem megnevezésű projekt kivitelezését.  

A beruházással érintett Dózsa György út és az Izsáki út, az 5 sz. főút (Nagykörút) és a Vízmű utcai csomópont közötti szakasza várhatóan 2023. június 19. és 2023. augusztus 25. között teljes keresztmetszetben történő lezárás kerül bevezetésre. 

A Dózsa György út a Mária ill. Árpád krt. és az Ipoly utca-Botond utca csomópont között teljes keresztmetszetében lezárásra kerül, a behajtásra kizárólag az építési forgalom lesz jogosult. A lezárt útszakaszon lévő ingatlanok gyalogosan történő megközelíthetősége folyamatosan biztosított lesz. A lezárt szakaszon a becsatlakozó utcák (Szent Gellért u., Olt u., Garam u., Poprád u.) zsákutcaként lesznek járhatók, gépjárművel a Dózsa György úton lévő üzletek idáig lesznek megközelíthetők. Az Ipoly utca és a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejárata között a Kodály iskola oldalában két forgalmi sávon kerül biztosításra a kétirányú forgalom a közlekedők számára. Így a lezárás alatt is megközelíthető marad a bevásárlóközpont, benzinkút, valamint innen lesznek megközelíthetők az Erzsébet lakópark épületei is.  

Az Izsáki út teljesen lezárásra kerül a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejáratától a beruházással érintett szakasz végéig, várhatóan az Izsáki út 27. számig. Az Auchan Áruház irányából a Homok utcától zsákutca lesz az Izsáki út a Vízmű utcai csomópont irányába. A lezárt útszakaszra az építési forgalom kivételével nem lesz engedélyezett a behajtás, a csatlakozó utcák mindegyike lezárásra kerül az Izsáki út irányából, azok csak zsákutcaként maradnak járhatóak.  

A lezárás alatt az Olimpia utcai körforgalom környezetében lévő ingatlanok, mint a Mercedes-Benz Sport Akadémia, a McDonald’s étterem, a JYSK áruház, stb. a Csabay Géza körút – Olimpia utca útirányon lesznek megközelíthetők. A Csabay Géza körút (Sport utca) a Vincent Étterem parkolójának bejáratáig járható marad.  

A Neumann János Egyetem (GAMF és Campus) épületei a lezárás alatt a Korhánközi út és a Csabay Géza körút irányából lesz megközelíthető.  

A lezárás miatt a Dr. Szobonya Zoltán és Hernád utcák zsákutcaként lesznek járhatók az Izsáki út irányába, az itt lévő bevásárlóközpontok a Korhánközi út felől lehet majd ebben az időszakban megközelíteni.  

Az 52. sz. főút teljes lezárásával együtt a Vízmű utcai csomópont is lezárásra kerül. A csomópont környezetében lévő lakóutcák munkaterület felé eső végei lezárásra kerülnek, azok zsákutcaként használhatók a kivitelezés ideje alatt. A Könyves Kálmán körúti ág az Izsáki út és a Rába utca közötti szakaszán kerül teljes szélességben lezárásra, a Halasi út irányából érkezőknek belváros irányába a Korhánközi út felé lesz biztosított a továbbhaladás.  

Kizárólag a tűzoltóság, rendőrség és a mentők, valamint a hulladékszállítást végző gépjárművek részére a behajtás biztosítva lesz ezen időszakban is. 

Gyalogosok részére a teljes útlezárás idejére is biztosítja a kivitelező az ingatlanok megközelíthetőségét, de kérjük mindenkitől, hogy csak a vállalkozó által kijelölt útvalakon szíveskedjen közlekedni fokozott körültekintéssel balesetveszély elkerülése érdekében. 

Az ideiglenes terelőutat és haladási irányokat tájékoztató táblák folyamatosan jelölik. 

Kérjük a járművezetők és minden közlekedő türelmét és óvatos, körültekintő közlekedését. 

A tömegközlekedést használókat kérjük, hogy indulás előtt tájékozódjanak a keko.hu vagy a menetrend.kecskemet.hu oldalon a járatok ideiglenes útvonalával és a menetrendek ideiglenes változásaival kapcsolatban. 

A kivitelezés ideje alatt felmerülő kérdések esetén a Kivitelező az alábbi elérhetőségen keresztül nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek: 

Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. II. emelet. 

Panasziroda e-mail címe: kecskemet52@epitogep.com