Igazoltató rendőröket sodort el a kamionnal

2018 jan 3
Megosztás
kamionbaleset helyszínelése

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a kamion sofőrrel szemben, aki az M5 autópálya leállósávjában éppen igazoltatást végző rendőröket sodort el.

A bűnügy vádlottja 2017. február 13-án 9 óra előtt egy kamiont vezetett az M5 autópályán Budapestről Szeged felé. A jármű 83-85 km/h óra sebességgel haladt. Az autópálya 23 kilométerszelvényében, Gyál térségében járva a férfi nem az útra, a vezetésre figyelt, hanem a rádiót próbálta új frekvenciára hangolni. Emiatt nem tartotta az út vonalvezetését, hanem a leállósávba hajtott.

A leállósávban éppen rendőri intézkedés zajlott. Ott egy megkülönböztető fényjelzését működtető, de civil szolgálati gépkocsi, mögötte pedig az intézkedés alá vont személygépkocsi állt. Az ellenőrzött jármű utasa az autóban ült, a biztonsági öve be volt kapcsolva. Az intézkedő rendőrök a járművek mellett álltak. A vádlott a kamionnal hátulról nekiütközött a leállósávban álló személygépkocsinak, az pedig a rendőrök szolgálati gépkocsijának. A személygépkocsi megpördült, majd az árokban megállt. A kamion a szolgálati járművet még maga előtt tolta, ami aztán a vadvédő hálónak ütközve állt meg.

A kamion a járművek mellett álló rendőröket elsodorta. A balesetben az igazoltatott jármű vezetője, egy nő és ez egyik rendőr súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A másik rendőr, egy rendőrnő a baleset során olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a kamiont vezető férfit. A vádlott bűnösségéről a Dabasi Járásbíróság fog dönteni.