II. Kun Kör Országúti Kerékpárverseny, a Felső-Kiskunságban

2021 május 20
Megosztás

Négy év elteltével, 2021. május 23-án, a kecskeméti alapítású MKB Cycling Team újra megrendezi az év egyik legkülönlegesebb országúti kerékpárversenyét, a Kun Kört. Az eseményen a versenyzők és nézők számára egyaránt izgalmasnak ígérkezik

A verseny célja kettős. Egyrészt, hogy a Covid utáni sportéletet, esetünkben a kerékpáros életet próbáljuk újraindítani, illetve nagyon szeretnénk megmutatni a Felső-Kiskunság régiójának szépségét. 

Bár a koronavírus-helyzet miatt jelenleg csak licensszel rendelkező versenyzők indulhatnak, de a környékbeliek számára is nagy élményt jelent az esemény. Hiszen a Szabadszállás-Kunszentmiklós-Kunadacs településeket érintő kör a nevezetességek mellett az Alföld minden látnivalóját bemutatja, miközben különleges szakaszok – például a Belga egynaposokat idéző macskaköves – teszik izgalmassá a II. Kun Kört. 

A három település önkormányzata az első pillatattól a kezdeményezés mellé állt, vezetői nagy lelkesedéssel támogatják a versenyt.

A II. Kun Körre, mely a ZÁÉV Zrt. felajánlásának köszönhetően pénzdíjas lesz, már 40 csapat jelezte részvételét. Külföldről is érkeznek versenyzők, így az esemény nemzetközivé válik. 

- Nagyon örülünk, hogy sikerült újra megszervezni a versenyt a Magyar Kerékpáros Szövetséggel karöltve. Nagyon szeretnénk ezzel a különleges hangulatú versennyel hagyományt teremteni, és nem várni négy évet arra, hogy a harmadikat megrendezzük – nyilatkozta Sáfár Tamás, az MKB Cycling Team elnöke, akit a napokban beválasztottak az országúti szakági tanácsba.

A versenyen a kecskeméti alapítású MKB Cycling Team is felvonul teljes sorával, és minden korosztályban éremesélyesként szállnak harcba a „hazai” pályán. A szakvezetés elvárása a dobogó.

A verseny részletei az alábbi linken érhetőek el.