Illegális hulladéklerakást derített fel a Kecskeméti Városrendészet

2018 már 29
Megosztás
illegális hulladék

A Kecskeméti Városrendészet kiemelt feladatai közé tartozik az illegális hulladék lerakások megszüntetése, felszámolása. A frekventált területek rendszeres, visszatérő ellenőrzése mellett különféle technikai eszközöket is bevetünk az illegális hulladéklerakások megszüntetése érdekében.  Az elmúlt időszakban, több esetben is eredményt értünk el a közterület-felügyelők által ellenőrzött térfigyelő kamerák segítségével. – mondta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője, aki ezzel kapcsolatosan egy aktuális intézkedésről is tájékoztatást adott.

- Az illegális hulladéklerakó helyek túlnyomó többsége külső területen van, ahol nincs térfigyelő kamera. Ilyen helyeken speciális, rejtve elhelyezett kamerákat használunk. A múlt héten egy ilyen kamera által rögzített felvételekkel sikerült az illegális hulladék lerakóját felderítenünk. A Széles köz végén az autópálya mellett, ahol több egymáshoz közeli helyszínen is található illegális hulladék, kerültek elhelyezésre kamerák. Hozzátette: a hulladék lerakást rögzítette a kamera, és rendszám alapján sikerült a lerakó személyt is megtalálni. A hulladékot lerakó személy megbánta tettét és vállalta, hogy nem csak az általa lerakott zsákokat szállítja el, hanem annak környezetét is megtisztíttatja a hulladéktól.

- Ennek folytán – egy, a város tisztaságát fontosnak tartó, környezettudatos kecskeméti vállalkozó bevonásával és támogató segítségével - elszállíttatott két teherautónyi illegális hulladékot a helyszínről. Az illegális hulladék a lerakó helyre került és megtörtént a terület rendezése is. A készült felvételek jól mutatják az elért eredményt - mondta Csíkos Imre.

Hangsúlyozta: Továbbra is kérjük a tisztelt lakosságot, hogy felelős állampolgárokként segítsék a Kecskeméti Városrendészet munkáját!  Amennyiben illegális hulladéklerakást érnek tetten, ha járműről történik, mindenképpen írják fel a rendszámot, lehetőség szerint fényképezzék le a hulladékot lerakó személyt és hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon. 

 

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Igen

Hozzászólások

Köszönjük az intézkedést a városrendészetnek.
Van a térségben még vagy 3 ilyen hely. Érdeklődhetnek a területileg illetékes polgárőröknél!