Interaktív táblák lehetnek a kecskeméti iskolákban, ha van rá igény

2018 május 1
Megosztás
Radics Tivadar

Radics Tivadar, a Jobbik Kecskeméti Alapszervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót a legutóbbi helyi képviselő-testületi ülést megelőzően a városháza előtt. Elmondta, parlamenti képviselőjelöltként a választókörzetében élők érdekeit szerette volna képviselni, de mivel nem sikerült nyernie, ezért önkormányzati képviselőként “igyekszem megtenni amit csak lehet.”

Benyújtott egy indítványt, amelyben interaktív táblák vásárlásával képzeli el a jövőben a kecskeméti pedagógusok munkáját, amely a tanulók számára is nagyon fontos a tananyag szemléltetése, megértése szempontjából. Hozzátette: kevés itt az idő arra, hogy az interaktív táblák hasznosságát soroljam, de ezek a modern eszközök kisebb formában már jelen vannak a hétköznapi életünkben. Egy interaktív tábla jobban leköti a tanulók figyelmét, hiszen internetes oldalak, film, grafikon, térkép, táblázatok jeleníthetőek meg rajta, amelyek kreativitást, lendületet adhatnak az órai munkának, sőt, az előző órai tananyagra való visszatekintés is egy kattintással visszaidézhetővé válik.

Hangsúlyozta: indítványa konstruktív, mert nem azt szeretné, hogy a város minden iskolájának minden tantermébe ilyen táblák kerüljenek a következő hónapban, hanem először kezdődjön meg egy igényfelmérés a pedagógusok körében, amelyből a képviselő-testület meghatározhatja mekkora forrásra lenne szükség ennek a programnak a megvalósításához. 

Hozzátette: ha a város például 30 millió forintot — amely a költségvetés tartalékkeretének a 2,9 százaléka — áldozna  erre a programra, abból 113 darab interaktív táblát tudnának vásárolni, amely ugyanennyi pedagógus munkáját könnyítené meg és tenné magasabb szintűvé és mintegy 2000 gyermek tanulását tenné hatékonyabbá.

Annak a pedagógusnak, aki nem tudja kezelni az interaktív táblát, 10 órás akkreditált képzés elvégzésére van lehetőség.

Hangsúlyozta: nincs jobb befektetés egy közösség számára, amit a gyermekeinek a színvonalas képzésére fordít.

A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a jobbikos indítványt, azzal a kitétellel, hogy annak gyakorlati megvalósítását az oktatási munkacsoport dolgozza ki.