Ipolydamásd már nem tart az árvíztől

2014 szep 29
Megosztás
Harrach Péter köszöntőt mond Ipolydmásdon

Ünnepélyes keretek fejeződött be Ipolydamásdon a “Felszíni vízelvezetés Ipolydamásdon - Rainwater drainige in Ipolydamásd” elnevezésű projekt. A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül a megvalósult beruházáshoz  722 ezer 443, 05 Euro volt a közösségi hozzájárulás mértéke.

- A vizek és az együttműködés ünnepe a mai - mondta Harrach Péter, országgyűlési képviselő Ipolydamásdon, a projekt zárórendezvényén. Hozzátette: tizenhat éve tapasztalom, hogy mire képes a térségben az időjárás az esővíz, illetve az áradások formájában. Tudom, régóta szeretnénk egy valódi hidat amely átível a határon túl, de addigi is, ennek a megvalósult pályázatnak köszönhetően létrejött egy jelképes híd az együttműködés által. Hangsúlyozta, ami Ipolydamásdon az elmúlt években fejlesztések formájában megvalósult, az példaértékű, és nem mellesleg nem csak az itt élők életminőségét javítja, hanem a település vagyonát is gyarapítja. Gratulálok hozzá!

Rományik Ferenc, Ipolydamásd polgármestere elmondta: a pályázatnak hála a településen a csatornarendszer kiépítésével, a vízelvezető árkok kitisztításával megvalósult a hatékony felszíni vízelvezetés, amely a lakosság komfortját és biztonságos közlekedését szolgálja, mert nem egy esetben a felgyülemlett víz a település útjain hömpölygött. Hozzátette: a projekt keretében nem csak infrastruktúra-fejlesztés zajlott, hanem eszközbeszerzés is, amely során egy traktort és egy mobil szivattyút vásároltunk, ami nagyon jelentős kapacitású, ötszáz liter vizet tud percenként kiszivattyúzni az adott helyen. Ez az itt élőknek óriási jelentőségű, hiszen létbiztonságot jelent, és nem utolsósorban vonzó gazdasági környezetet és kedvezőbb kistérségi arculatot biztosít a településnek. 

A beruházás kivitelezője a 4-ÉPV Kft. volt.