Isten veled Sanyi Bácsi!

2021 júl 22
Megosztás

2021. július 17-én, 69 éves korában, türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegség következtében elhunyt Csöndör Sándor. 

Így ez csak egy gyászhír a sok közül, pedig akinek már volt autója Kecskemét és térségében az elmúlt 40 évben, akkor ezt a nevet mindegyikőjük ismeri. Ő volt az, aki az autók legalattomosabb és legfélelmetesebb betegségét, a korróziót gyógyította és megelőzte, sőt, erre egy sajátos terápiát is kidolgozott. Ő volt az első kisiparos, aki térségünkben alvázvédelemmel foglalkozott.

Csöndör Sándor 1952. május 7-én született Kecskeméten, a diákéveit Bugacon és a hírös városban töltötte. 1976-ban nősült meg, házasságából két fiúgyermek született.

A 80-as évek elején önálló kisiparosként az országban elsőként a gépkocsik aljának védelmére talált ki egy hatékony módszert.Ő alapította meg a helyi Lobakon szervizet. Nevéhez fűződik a 90-es évek elején indított mozgássérült támogatás, és több hasonló kezdeményezés. A 90-es évek végén az MHSZ keretein belül sikeres Ultralight repülővizsgát tett. Sok barátot szerzett akikkel hétvégenként hasították a levegőt. Az idő elteltével a repülőt motorra cserélte. Imádott élni. Munkásságát közben is folytatta egészen 2014-ig. Ekkor autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála, az orvosok tanácstalanok voltak, évről évre romlott az állapota. Bár ő legyőzte a járművek alattomost kórjait, ezzel nem bírt és július 17-én feladta a küzdelmet.

Béke legyen veled Sanyi bácsi!