Ittas volt a cserbenhagyó sofőr

2016 május 12
Megosztás
elgázolt motoros

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 56 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2015. május 17-én Kecskeméten az autójával részegen halálos balesetet okozott, majd a helyszínről távozva sorsára hagyta a sértettet.

Az 56 éves férfi 2015. május 17-én, 11 órakor igen súlyosan ittas állapotban egy személyautót vezetett Kecskemét lakott területén. Egy kereszteződéshez érve észlelte az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és rövid időre megállt. Megvárta, hogy egy jármű elhaladjon a védett körúton.

Ezután viszont úgy hajtott rá a körútra, hogy az ittassága miatt nem adott elsőbbséget egy balról érkező motorkerékpárnak, amit egy férfi vezetett. Emiatt a megengedett sebességet jóval túllépő motoros a vádlott autója bal oldalának ütközött.

A motorkerékpárt vezető férfi a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy néhány nappal később a kórházban meghalt. A baleset által okozott sérülések és a halál között az oksági összefüggés megállapítható.

A vádlott a baleset után kiszállt az autóból és az indítókulcsot benne hagyva gyalog távozott a helyszínről anélkül, hogy a sérült motorosnak tőle elvárható segítséget nyújtott volna. Az ittasan balesetet okozó férfi jogosítványát még a baleset napján elvették.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat az ügyész halált okozó ittas járművezetés bűntettén kívül minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével is vádolja. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfit a közúti járművezetéstől végleges hatállyal el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.