Ittasan, kábítószer hatása alatt gázolt halálra egy idős férfit

2019 május 29
Megosztás

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki ittasan, kokaintól bódultan száguldott egy érdi utcán és halálra gázolt egy idős férfit. 

A bűnügy vádlottja, egy érdi férfi 2018 novemberében délelőtt közlekedett a személygépkocsijával Érden, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. A férfi ehhez képest 125-130 km/h sebességgel hajtott. A vádlott ittas és kokaintól bódult volt. 

A bűnügy egyik sértettje, egy idős férfi egy gyógyszertárból indulva át akart menni a Bajcsy-Zsilinszky úton. Körülnézett, várt, majd sietős léptekkel elindult. Ebben a pillanatban ért oda a vádlott a gépkocsijával. A férfi észlelte ugyan az előtte áthaladó sértettet, azonban az extrém mértékű sebesség túllépéséből adódóan nem maradt ideje arra, hogy a balesetet elkerülő, hárító manővert hajtson végre. Változatlan, 125-130 km/h sebességgel elütötte az idős embert, aki a szélvédőre zuhant, majd az elütés helyétől mintegy 51 méter távolságra az útpadkán ért földet. 

A vádlott balra kormányozta a járművét, áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan haladó kistehergépkocsival. 

Az elgázolt idős férfi olyan súlyos sérüléséket szenvedett, hogy a baleset helyszínén életét vesztette. A kistehergépkocsi vezetőjének maradandó fogyatékossággal járó sérülései keletkeztek az ütközés következtében. 

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.