JAPÁN NAPOK KECSKEMÉT 2018

2018 ápr 6
Megosztás
japán napok program

Április 14., szombat — JAPÁN HARCMŰVÉSZETI BEMUTATÓ

Cifrapalota, Kecskemét, Rákóczi út 1.

I. emeleti pávás díszterem

10.30 – 13.00

Köszöntőt mond: dr. Kriston Vízi József, a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör elnöke

Műsor- és programvezető: Sensei  Prikkel Antal   5. Dan 

Bemutatkoznak:

• NANBUDO - MAGYAR NANBUDO SZÖVETSÉG  Süveg Tibor 7. Dan vezetésével

• KATORI SHINTO RYU - JITAKYOEI SE. Prikkel Antal  Kirigami Shoden vezetésével.

• AIKIDO - SHIZEN JUKU SE.  Bíró Endre 3. Dan vezetésével.

• SHOTOKAN KARATE - NIPPON SE. Szabó Norbert 5. Dan vezetésével.

• JUDO - HIRŐS JUDO SE. Barcsik Zoltán 4.Dan vezetésével.

• AIKIDO - KECSKEMÉTI AIKIDO SE. Kisházi Ákos 4.Dan vezetésével.

Japán Szamurájkard - Katana,  és Japánból érkezett dísztárgyak kiállítása.

Sense Prikkel Antal,  Jitakyoei  Se. anyagából.

A programon való részvétel a Cifrapalotában megváltott normál belépőjeggyel lehet, amely a nap további rendezvényeire egyaránt szól; minden kedvezmény érvényes!

2018. áprilsi 14., szombat — JAPÁN ITALKOSTOLÓ DÉLUTÁN

Hotel Három Gúnár különterem (Kecskemét, Batthyány u. 1-7.)

Kezdés: 16.00

Bevezető gyanánt: „Japán a gasztronómia jegyében” Prof. Dr. Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnökének   gasztronómiai témájú vetítése, majd

Vörös Attila, az Intercooperation Zrt. kereskedelmi igazgatójának avatott kínálása és az italok: Hagyományos sakék: Hokkan Sakura Daiginjo Sake, Ozeki Karatamba Honjozo sake, majd az új irányzat: Ozeki Nigori szüretlen sake és  Ozeki Hana Awaka / FugaYuzu Sparkling sake, ezt követően  Tradícionális umeshu: Choya Extra Years

 végezetül  Whisky és gin bemutatása következik.

A bemutatón való részvétel regisztrációhoz kötött!  Rendezvényünkre az első 20 jelentkezőt tudjuk befogadni, amelynek legvégső határideje: április 11. Jelentkezés:  kecskemet.aomori@gmail.com címre. Csak 18 éven felüliek vehetnek részt a programon!

Részvétel díj: 2.200,- /fő.

A  helyszínen lehetőség nyílik a kínált és bemutatott italok kedvezményes megvásárlására!

2018. április 14., szombat — SZAKURA-VACSORA 

Három Gúnár Rendezvényház (Kecskemét, Festő utca 1.)

Vendégvárás: 18.30-tól

Kezdete: 19.00

Gasztronómiai szóvivő: Prof. Dr. Vihar Judit. Italmester: Vörös Attila

 Menü

Welcome ital: Ozeki Hana Avaka sparkling sake

Hokkan Sakura Daiginjo ital után előételként:

Marha tataki zöldekkel, savanyított újhagymával, misoval  (hideg)

Panko garnéla aomori-bonito omlettel, dashival, wasabi majonézzel (meleg) előtte az ital:

ETSU Gin & tonic

Ozeki Karatamba Honjozo sake után 

Főétel: Lassan párolt sertéscsászár, yakimeshi

Leves: Tonkatsu ramen, mely előtt egy Hokkan Junmaji Ginjo sake lesz

A Desszert, amely Yuzu mousse matcha teás fehér csokoládéval és mangóval készül, 

előtte: Choya Extra Years umelikőrt kínálunk

Az ételek sorának lezárásként pedig Fuyu japán blended whisky-vel búcsúzunk.

Séf: Varga Pál mesterszakács

A vacsora ára ital fogyasztással együtt: 9.500,- ft/fő

A  helyszínen lehetőség nyílik az  italok kedvezményes megvásárlására!

Jelentkezés, helyfoglalás április 12-ig a  kecskemet.aomori@gmail.com levelezőn. (Lemondás: április 13. délig)

Szeretettel hívják Önt és barátait a Hotel Három Gúnár csapata, a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör közössége  és a további szakmai közreműködők.

dr. Kriston-Vízi József elnök

vezetőségi társai: Kerényi József és dr. Kovács Katalin

Kövesse a KABK facebookján is: https://www.facebook.com/kecskemet.aomori/