A járvány ellenére is jól halad a Margaréta Otthon korszerűsítése

2020 okt 13
Megosztás

Mivel a járvány első számú veszélyeztetjei az idősek, ezért meggyűlt a baja a kivitelezőnek a kecskeméti Margaréta Otthon energetikai korszerűsítésével. Voltak ugyanis időszakok, amikor csak kívül dolgozhattak az épületen, és most is csak a legnagyobb óvintézkedések mellett, szakaszosan, a kiköltöztetéseket követően újíthatnak egy egy helyiséget az épületbe. Mindezek ellenére a beruházás jól halad és jövő év elejére be is tudják fejezni.

Mint ismert, Kecskemét önkormányzata a “Margaréta Otthon energetikai korszerűsítése” című projektre, amely 464.515.200,- Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

A projekt legfőbb célja, hogy csökkenjen az épület hővesztesége, racionalizálódjon az intézmény energiagazdálkodása oly módon, hogy mindeközben a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

A beruházás eredményeként megvalósul a Margaréta Otthon utólagos homlokzati, valamint zárófödém szigetelése, továbbá a homlokzati nyílászárók cseréje, a belső fűtési rendszer rekonstrukciója, a radiátorok részleges cseréje, amely napelemes, valamint napkollektoros rendszerrel is kibővül.

Az energetikai korszerűsítés által Kecskemét hozzájárul az épített környezeti értékeinek a megóvásához, teljesíti a hatályos hazai és uniós jogszabályokban előírtakat és határozott lépést tesz a város területi stratégiai dokumentumaiban kitűzött célokért, amely szerint az ökotudatos-, zöld város megvalósítása érdekében csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, fejlesztéseiben az energiatakarékos megoldásokban érdekelt, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra.