A jobbik csapat: a KTE-Duna Aszfalt nyert

2019 jan 7
Megosztás
KTE-Duna Aszfalt

Pontgazdag mérkőzésen, nagyszerű játékkal győzte le a KTE-Duna Aszfalt a Zalaegerszeget.

Két triplával kezdett a ZTE, Gulyás és Ware egyaránt eredményes volt távolról, közben Djeraszimovics is megszerezte az első KTE-pontokat. Jobban kezdtek a vendégek, ám nem sok idő kellett ahhoz, hogy felzárkózzunk, Dramicsanin nem hibázott, 8-8, majd egy büntetőt is bedobott, ekkor már mi vezettünk. Felváltva estek a kosarak, egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. Wittmann hármasa után 21-16 volt az állás, Bagó hozta közelebb csapatát a negyed végére (21-18).

Wittmann újabb távolijával folytatódott a meccs, Thompson két büntetővel felelt. 25-20-nál Szabó is elsüllyesztett egy triplát a gyűrűben (25-23), ám Dramicsanin vezérletével hétpontos előnyre tettünk szert (30-23). Kezdett zárkózni a ZTE, Fuller hármasa után már csak három pont volt az előnyünk (32-29). A ZTE futott az eredmény után, ám nem érezhettük magunkat biztonságban, mert nem volt nagy a különbség, mi több, Agafonov büntetőivel egyenlített Bencze Tamás együttese (39-39). Molnár zsákolt nagyot, majd Wittmann értékesített két büntetőt, ezzel ért véget a félidő (43-39).

Agafonov büntetője nyitotta a találkozó második felét, jött a válasz Djeraszimovicstól. Továbbra is kiélezett küzdelem zajlott a pályán, ám a negyed közepe felé egy fokozattal feljebb kapcsoltunk, Wittmann hármasát Molnár és Green duplái követték, a különbség pedig kétszámjegyűre alakult (55-44). Nem adta fel a ZTE, amely egy 11-4-es futással már ott is volt a KTE-Duna Aszfalt nyakában (59-55). Djeraszimovics kétszer is higgadt maradt, ez némi megnyugvásra adott okot (63-55). Fuller dobott emberről egy tempót, majd Wittmann három büntetője után Dramicsanin újfent tíz fölé növelte e különbséget (68-57). A vendégek még tudták csökkenteni hátrányukat, Doktor triplája vetett véget a játékrésznek (70-62).

Pontgazdag negyedik negyedet játszottak a csapatok, de inkább a KTE irányította a játékot. Bár többször is kísérletet tett a felzárkózásra a ZTE, de mindig volt valaki, aki jókor talált be, a hasznosan játszó Mészáros például 72-67-nél dobott egy fontos trojkát (75-67). Szorongattak a vendégek, de reális esélyük nem volt a fordításra. Nagyszerű játékkal, közel száz pontot dobva győztük le az idény meglepetéscsapatát (97-91).

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 97-91 (21-18, 22-21, 27-23, 27-29)

KTE: Green 21, Wittmann 16/9, Djeraszimovics 20/3, Dramicsanin 15/6, Karahodzsics 7. Csere: Dimics 4, Molnár M. 6, Mészáros M. 8/6.

ZTE: Ware 24/12, Thompson 9/3, Gulyás 3/3, Szabó 14/9, Agafonov 20. Csere: Papp 2, Doktor 3/3, Bagó 6, Fuller 10/6.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője az alábbiakat nyilatkozta a BB1.hu-nak: 

Mindkét csapat szurkolói egy jó meccset láthattak. Döntő volt, hogy kétszer is elléptünk tíz ponttal. A ZTE védekezése kényszerített minket rohanásra, nagyobb előny kiharcolása helyett azonban gyakran eladtuk a labdát, sietettük a támadást, emiatt többször is hibáztunk, és Zalaegerszeg rögtön büntetett. Végig nyílt összecsapás volt. Tíz pont különbség semmi a kosárlabdában, ezt jó pár meccs bizonyította már. A ZTE extrán triplázott, de ezt tudtuk is, hogy nagyon jól dobnak. Nincs okom a keserűségre, jó csapatot győztünk le. Mondhatnám, hogy magabiztosan vezettünk végig, de ez nem igaz, mert nagyon nehéz meccs volt. A ZTE szurkolóinak külön gratulálok, hogy ilyen messzire, ennyien eljöttek támogatni a csapatukat. A hazai szurkolóknak is köszönjük a támogatást. Ma a jobbik csapat nyert, ezek most mi voltunk.