Jön a Dinamo Bukarest Kecskemétre

2014 okt 28
Megosztás
Dinamo Bukarest férfi röplabdacsapata

Ilyen még nem volt a kecskeméti röplabdában. Városunkban játszik a sport nagyágyúja, a Dinamo Bukarest a 2015 CEV CUP mérkőzéssorozat keretében. Hajrá hát Gorter, hajrá Kecskemét!

 

A GORTER Kecskeméti Röplabda Club csapata 2014. november 5-én, 18:00 órai kezdettel Európa legrangosabb röplabda versenysorozatában a „2015 CEV CUP” keretében, a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban fogadja a Dinamo Bukarest csapatát.

A fiúk elszántak és nem szállt inukba a bátorság, mondván, ilyen neves ellenféllel egy ilyen rangos kupában mindenképpen öröm játszani és tisztes helytállással meglepetést szerezni.

Az 1948-ban alakult CS Dinamo București 1949-ben indult először a bajnokságban. Négy évvel az indulás után – 1953 – már bajnoki címnek örülhettek, majd az eltelt évek alatt a csapat összesen 19 bajnoki aranyérmet gyűjtött be. A hazai aranyak mellett a Dinamo három alkalommal – 1966, 1967 és 1981 – hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, a jelenlegi Bajnokok Ligája elsőséget, és három esetben volt döntős – 1968, 1974 és 1977.

 Bajnoki címet utoljára 1995-ben ünnepelhetett ellenfelünk, azonban folyamatosan a legjobbak között végeznek a „Divizia A1”-ben, a román első osztályú bajnokságban.

Az idei pontvadászatban eddig három mérkőzést játszott a Dinamo, ebből kettőt hazai pályán. Az első, hazai mérkőzésen csak döntő szettben tudott győzni, majd a következő mérkőzésén idegenben győzte le azt az Unireja Dej (Dés) csapatát három játszmában, amellyel a GORTER KRC is megmérkőzött a felkészülés során, a nagybányai tornán. A harmadik mérkőzést a városi rivális, Steaua ellen játszották hazai pályán és arattak három szettes győzelmet ellenük.

A Dinamo három forduló után a bajnoki tabella második helyén tanyázik a tavalyi bajnok Tomis Constanta mögött.

A kecskeméti megmérettetés előtt még vár egy idegenbeli mérkőzés a Dinamora, a bajnokság jelenlegi negyedik helyezettjéhez, a SCMU Craiova-hoz látogatnak.