Kecskemét rendezi jövőre a Nemzetközi Gyermek Játékokat

2019 aug 22
Megosztás

Az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a városházán a képviselő-testület előtt.

Az aláíráson jelen volt a szervezet elnöke, Torsten Rasch, az alelnök, Igor Topole, valamint a főtitkáruk, Richard Schmith. 

Torsten Rasch elmondta: Kecskemét 15 alkalommal vett részt már a gyermek játékokon, amely a 12–15 éves korosztály számára a legmagasabb szintű versenyzési lehetőséget jelentő esemény a világ színe-java között. Biztos vagyok benne, hogy Kecskemét fantasztikus játékot szervez majd, mert nagyon-nagyon jó adottságokkal, sportlétesítményekkel és infrastruktúrával rendelkezik. De nem csak az adottságok fontosak egy ilyen költséges esemény lebonyolításához, hanem azok az emberek is, akiknek a szíve a gyermekekért dobog. Ha ezeket a lehetőségeket kihasználjuk, akkor egy csodálatos játékot tudunk majd jövőre rendezni - tette hozzá. 

Az 54. Nemzetközi Gyermekjátékokat június 30 és július 4-e között rendezik meg 80 ország 24 fős csapatainak a részvételével. A csapatokban tizennyolc 12 és 15 év közötti versenyző érkezik majd Kecskemétre, valamint edzők, delegáltak és kísérők.

Kétségtelen, komoly szervezésre lesz szükség a játékok lebonyolítására, a rendezők megkezdhetik a felkészülést, mert az aláírást megelőzően máris nem sikerült az alkalomra készült városi reklámfilmet hanggal levetíteni.