A Kecskeméti Campus, mint életre szóló emlék

2023 júl 9
Megosztás

Önfeledten nevető, bohóckodó egyetemisták, kezükben a diplomával, mellettük családtagok, barátok, az egészen kicsi gyermektől az aggastyánig. Egy közös van bennük: a díszlet, a Kecskeméti Campus egyedülálló, hatalmas, modern díszlete. Ezzel az íratlan ünnepi szokásjoggal az épület végigkíséri a generációk életét, beleivódik a saját és gyermekeik emlékeibe is. Kétségtelen, a Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. fenntartásában működő Kecskeméti Campus épülete nagyon vonzó, sokan csak azért látogatnak el Kecskemétre, hogy élőben is megtekinthessék az egyetem ikonikus épületét és épp ezért az épület központi szerepet játszik az egyetem rendezvényeiben is.

A legutóbbi diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésen összesen 343 hallgató tett sikeres záróvizsgát, közülük 184-en vették át diplomájukat. Az eseményen Bódis László helyettes államtitkár útravalóul azt mondta a hallgatóknak: tanuljanak tovább, a tanulásra az egész életüket elkísérő folyamatként gondoljanak, igyekezzenek naprakészen tartani tudásukat.

Ha folytatják a tanulmányaikat, akkor tartsák ébren azt a kutatói vágyat, azt a felfedezői vágyat, ami az érdeklődésük középpontjában áll. Használják ezekhez azokat a lehetőségeket, azokat az ösztöndíjakat, amelyeket a kormány biztosít számukra! Legyen ilyen az új Nemzeti Kiválósági Program vagy a Kooperatív Doktori Ösztöndíj – hangsúlyozta Bódis László.

Bódis László arról is beszélt, hogy az új innovációs stratégia, a Neumann János Program középpontjában az egyetemek, valamint a kutatóintézetek és a gazdaság összekapcsolása áll.

Gaál József, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja is szólt a végzősökhöz. Az alpolgármester kiemelte, Kecskemét ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, az itt működő vállalatok, vállalkozások, intézmények számítanak a diplomásokra, kiknek nem csak munkahelyet, hanem távlatot, karriert is kínálnak.

Sági Norberta oktatási rektorhelyettes azt mondta, a végzősök „olyan generációt képviselnek, amelynek kezében van a jövő alakításának a lehetősége és egyúttal annak felelőssége is.”

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. esetében a legnagyobb hangsúlyt a szolgáltatói szerepkör növelésére helyezték. A Kedo Zrt. üzemeltetési funkciójával felkészült arra, hogy az egyetem megnövekedett szerepkörét, kapacitásigényét minőségi és biztonsági szempontból is kifogástalan ingó és ingatlan eszközparkkal szolgálja.