A kecskeméti sikerfoci titkairól

2022 aug 29
Megosztás

Kiválóan kezdte az OTP Bank Liga új szezonját a frissen feljutott Kecskeméti TE, amely négy forduló után még veretlen, sőt az elmúlt körben az utolsó percekig győzelemre állt a bronzérmes Puskás Akadémia ellen. De vajon meddig viheti a lendület a lelkes újoncot? Hosszútávon is talpon lehet maradni a szerények vakmerőségével az NB I-ben?

Miben más a Kecskemét?

Attól mert kecskeméti, mondhatnánk, de az M4sport.hu egy teljes elemzést szentel ennek, hogy mondván: A lila-fehérek labdarúgói most már hétről-hétre mantrázzák vissza a “csapategységet”, mint a kiváló rajt legfontosabb garanciáját. Nyilván, ha ennyire kiemelik, biztosan így is van, de kiváló közösséggel több NB I-es csapat is elbukott már, jó példa erre az öt évvel ezelőtti Balmazújváros, amelyet azóta magyar klubok többségénél megforduló Horváth Ferenc egyértelműen a legösszetartóbb csapataként emleget.

A Kecskemét nagyszerűen kovácsol szellemi előnyt a csapat rutintalanságából: a keret jelentős része nem rendelkezik élvonalbeli múlttal, így abszolút nem gondolják úgy a játékosok, hogy újoncnál bérelt helyük lenne a kezdőcsapatban. Szabó István pedig figyel is a rotációra, minek következtében a csapattagok abszolút egyenrangúnak érezhetik magukat – egy ilyen öltözőt jóval könnyebb mentálisan menedzselni, mint mondjuk a Vasasét, ahol többszáz élvonalbeli meccs szorul a kispadra vagy a második csapatba.