Kecskemétivé fogadták Wittmann Krisztiánt

2019 dec 17
Megosztás

Fennállása óta először kötött határozatlan idejű szerződést a KTE Duna Aszfalt kedden, csapatkapitányukkal, a 34 éves Wittmann Krisztiánnal. A kecskeméti Bozsó Gyűjteményben rendezett eseményen jelen voltak Krisztián szülei, a felesége, a gyermekei, valamint városi elöljárók, csapattársak, szponzorok és sportszeretők.

Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetőjének méltatása szerint a 92-szeres válogatott minden mérkőzésen a végsőkig küzd a győzelemért, a csapatért. Kimagasló tudása, alázata a sportág iránt példaképpé vált az akadémisták szemében. Hangsúlyozta: a szerződés létrejöttét mindenki egyhangúlag támogatta.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere Wittmann Krisztián küzdeni tudását emelte ki. Elmondta: pozitív üzenet mindannyiunk számára, hogy visszatért Kecskemétre, és feleségével és gyermekeivel ezt a várost választotta otthonául. Ez is azt mutatja, hogy jó kecskemétinek lenni, itt élni - tette hozzá.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány felidézte, amikor több mint tíz éve felismerte Wittmann Krisztiánt tehetségét.

Fodor István, a kecskeméti cukrászdinasztia egyik oszlopa arról beszélt, hiába imádta az ő generációja a kosárlabdát, ha végül a város nem tudta megtartani a tehetségeit. Ezért történelmi ez a mai esemény - mondta, majd hozzátette: 

Fogadjuk kecskemétivé Wittmann Krisztiánt! 

Felszólalását vastaps fogadta.

Wittmann Krisztián azt mondta: óriási megtiszteltetés számára, hogy a KTE Kosárlabda Klub ilyen szerződést kínált fel neki, de egyben nagy felelősség is ez számára. Megköszönte családjának, szüleinek és feleségének, mert nélkülük nem érhetett volna el idáig, sem a sportban, sem a magánéletben. (Az eseményen levetítették édesapjának, Wittman Gézának a Manchester United ellen lőtt sorsdöntő gólját a Videoton színeiben, valamint a gólpasszát az UEFA döntőben a Real Madriddal szemben.)  Krisztián külön megköszönte Sztojan Ivkovicsnak azt a 10 évnél is hosszabb közös munkát, amiért mindig hálás lesz. Hangsúlyozta: nem tudja, hogy mennyi időt tölt még a pályán, de ameddig még élvezi a kosárlabdát, és érzi magában a győzni akarást, hogy jobb akar lenni mindenkinél, addig biztosan látni fogják.

Fazekas Mihály, a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosi tanácsának elnöke kiemelte: Wittmann Krisztiánt sok pozitív jelzővel illeték már korábban, és most az ünnepség alatt is, de a legjobban talán az „extra” szó írja le, hogy mit is képvisel ő az életben, és a pályán. Ezért nagy öröm a klub számára, hogy egy ilyen speciális szerződést köthettek ma vele, és bízik benne, hogy még hosszú évekig élvezhetjük játékát.