Kecskemétről elüldözték, Miskolcon ünneplik

2019 júl 1
Megosztás
Király Sándor

Király Sándort, a DVTK Kosárlabda Akadémia Igazgatóját június 28-án, péntek reggelre két szülő - akiknek  az akadémián sportol a gyerekük - megbeszélésre hívta miskolci városi sportcsarnokhoz. Király mester semmit sem sejtett, elvégre ez a dolga, fel sem merült benne, hogy a közösségi oldalak jóvoltából ma már  nyilvános, kinek mikor van a születésnapja. Az övé június 29-re esik.

A félhomályos sportcsarnokba lépve aztán rendesen meglepődött. Hirtelen felcsendült Halász Judit örökzöld slágere, a Boldog születésnapot, majd a kosarasnövendékek a világító telefonjaikkal táncolva, énekelve jöttek le a lelátók mögül és fogták közre a hazai női kosárlabda szakmai ikonját.

A sors pikantériája, hogy Király Sándor, a tősgyökeres kecskeméti sportszakember nem lett próféta a saját hazájában, miközben Miskolcon imádják és tisztelik és annak ellenére, hogy június 29-ével hivatalosan is nyugdíjas lett, még három évre elvállalta az akadémia vezetését.

Miskolc ugyanis nem engedi, de ennek meg is van az oka, mert összesen 8 érmet szerzett a helyi női kosárlabdának, amelyben van kettő kupagyőzelem és 3 bajnoki ezüst is.

Király Sándor mellesleg pontosan 40 éve, 1979 óta edzősködik és 2004-ben ő vitte fel a kecskeméti női kosárcsapatot az NB-I B-ből az NB-I A osztályba, de miután a Zombor Gábor vezette városvezetéstől nem kapta meg a megígért pénzügyi támogatást, távozott Kecskemétről. Néhány év múlva aztán Zombor unszolására csak visszatért Kecskemétre a később csődbe ment KSE Kft. szakmai igazgatójának, de — látva a cég gazdálkodási és számviteli morálját, valamint azt, hogy az érvei süket fülekre találnak— négy hónap után felmondott és azóta újra Miskolcon dolgozik.

Király Sándor a rendhagyó köszöntéssel kapcsolatban a Hírösvénynek elmondta, aki ismeri, tudja, hogy nem egy elérzékenyülő típus, de ez a meglepetés, ez a sok aranyos növendék szívből jövő kedvessége őt is meghatotta.

A még néhány napos videó máris rendkívül népszerű a Facebook-on, de megtalálható a Youtube csatornán is.