Kerényi Jánost méltatták a kereszténydemokraták

2019 ápr 2
Megosztás
Mák Kornél és Kerényi János

Dr. Kerényi János és Lezsák Sándor országgyűlési képviselők is megkapták a Keresztény Közéletért Alapítvány és a KDNP kecskeméti és megyei szervezete által odaítélt Varga László-díjat, amelyet a hétvégén vettek át ünnepélyes keretek között Kecskeméten a Bozsó-gyűjteményben.

Kerényi János, volt kormánymegbízottat a pártszervezői és közösségi munkájáért kapta meg az elismerést. A soltvadkerti országgyűlési képviselő elmondta: különösen fontos számára ez a díj, mert személyesen is ismerte Varga Lászlót a parlamentben, akit csak Laci bátyámnak hívtak és sokat tanultak tőle, hitből, kitartásból és bölcsességből.

Hozzátette:  jó döntése volt a Fidesznek a Kereszténydemokratákkal való pártszövetség,  mert az idő és a történelem őket igazolta, azt, hogy nincs és nem is volt más út.

Lezsák Sándornak a rendszerváltásban elévülhetetlen érdemeit emelték ki a díjátadást megelőző laudációban. 

Lezsák Sándor elmondta: egykoron megemlítette Varga Lászlónak, hogy lesz még belőled díj, Laci bátyám, és lám.

Rajtuk kívül a korábban kitüntetettek: Harrach Péter országgyűlési képviselő, dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, Sági Lajos kígyósi plébános, Szabó Mihályné, a kecskeméti KDNP titkára és Pászti András, kecskeméti KDNP-s önkormányzati képviselő.