A két nemzet színeivel ünnepli Kecskemét város napját a Mercedes

2020 okt 2
Megosztás

A Mercedes-Benz gyár sikere Magyarország és Kecskemét városának sikere is. Október 2-án, a megyeszékhely napján az autógyártó a magyar-német együttműködés bő egy évtized alatt itt megvalósult eredményeit ünnepli.

A Mercedes-Benz gyárának története Kecskemét város történetének egyik fontos újkori szelete is egyben. A gyár a termelés 2012-es kezdete óta nemcsak Bács-Kiskun megyében és a dél-alföldi régióban, hanem országos szinten is az egyik legmeghatározóbb vállalattá és egyik legnagyobb foglalkoztatóvá vált. 

A Mercedes-Benz gyár és Kecskemét városa ezer szálon kötődik egymáshoz, és akár a munkahelyekre, az infrastruktúra fejlesztésére, vagy a helyi beszállítói kör bővülésére gondolunk, a magyarországi gyártóhelyszín komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. A gyár felelősséget érez közvetlen környezetéért, ami a Kecskeméten élő és dolgozó emberek mindennapi életében is megmutatkozik, többek között a helyi egészségügy és szociális intézmények támogatásán, vagy éppen a kulturális és sportéletben való részvételén keresztül.

A gyár egy különleges színösszeállítású flottával, a magyar és német nemzeti színű lobogók színeit felvonultató autókkal ünnepli október 2-án Kecskemét város napját, a közös munkát és eredményeket. 

A patagónia-vörös színű, Kecskeméten gyártott Mercedes-AMG CLA 35 modellt a Mercedes-Benz Academy Kecskemét tanulói a következő hetek során egy projektmunka keretében matt pirosra festik még. A zöld színű autó külön érdekessége, hogy a modell ebben a színben igazi kuriózum, egyedi példány, hiszen nincs sorozatgyártásban és kereskedelmi forgalomban sem kapható. A színt a kecskeméti gyár fényezőüzemében egy egyedülálló gyári projekt keretében kapta meg az autó: a csúcsminőséget képviselő végeredmény ugyanakkor a különböző szakterületeken dolgozó kollégák együttes, összehangolt munkáját dicséri. 

- A Mercedes-Benz gyár magyarországi sikere Kecskemét városának sikere is, és ez fordítva is igaz. A vállalat elkötelezett munkatársaival nap mint nap olyan környezetben gyárthatja autóit, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kecskeméti gyártóhelyszín a vállalat globális termelési hálózatának meghatározó tagjává vált – fogalmazott Christan Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere elmondta: 

-Városunk mindig is büszke volt az itt élők szorgalmára, kreativitására, innovatív gondolkodására. Mindezt energiaforrásként nyújtjuk a Mercedes-Benz számára, amelynek megjelenésével Kecskeméten új történelmi korszak kezdődött.