A két ünnep között is nyitva a Katona József Múzeum

2021 dec 28
Megosztás

A Kecskeméti Katona József Múzeum legjelentősebb és legkedveltebb kiállítóhelye, a Cifrapalota, a két ünnep között, december 28 és 30 között, naponta 10-17 óráig nyitva tart és számos kiállítással várja látogatóit. Az évnek ebben a szakaszában sokan vannak szabadságon, töltik pihenéssel, kikapcsolódással az év utolsó napjait, mely alatt a múzeumlátogatás remek program lehet fiatalok, idősebbek és családok számára egyaránt.

Megtekinthető időszaki kiállításaink:

ÁTKELŐK A TÚLVILÁGRA – KÉT GEPIDA TEMETŐ A KÖZÉP-TISZA MENTÉN

A tárlat két múzeumnak, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a szolnoki Damjanich János Múzeum közelmúltban Tiszapüspökin és Tiszaugon feltárt, kiemelkedő gepida temető leletanyagából és szakmai eredményeiből áll össze. Mindkét temető számos új adattal járult hozzá a gepida viselet és a temetkezési szokások pontosabb megismeréséhez, mely számos rekonstrukció formájában jelenik meg a tárlaton.

• További információ: https://muzeum.kecskemet.hu/esemenyek/atkelok-a-tulvilagra/

BÁNK BÁN KORA – A REJTÉLYES 13. SZÁZAD

Kamara kiállításunkon a 13. századból származó, szanki és bugaci régészeti leleteket mutatjuk be, többek között a bugaci Aranymonostor ásatása során előkerült, s európai szinten is egyedülállónak számító Szent Péter ereklyetartót és a szíriai üvegpoharat. A leletek által bepillantást nyerhetünk a keresztes hadjáratok, a zarándoklatok, a kiterjedt kereskedelmi és szakrális kapcsolatok rejtélyes időszakába.

• További információ: https://muzeum.kecskemet.hu/esemenyek/bank-ban-kora-a-rejtelyes-13-szazad/

RÉTEGEK - FOTÓKIÁLLÍTÁS A CIFRAPALOTÁBAN

Milyen lehet egy régészeti ásatás a teljes valójában? Ezt hivatott bemutatni a Rétegek 46N 20E- Tiszaug Kis-ér parti ásatás képekben című tárlatunk.

• További információ: https://muzeum.kecskemet.hu/esemenyek/retegek/

A FÉNY VONZÁSÁBAN

A Cifrapalota emeletén helyet kapó emlékkiállításunk a tavalyi évben elhunyt, Ferenczy Noémi-díjas zománcművész, Morelli Edit életművét mutatja be.

• További információ: https://muzeum.kecskemet.hu/esemenyek/a-feny-vonzasaban/

Megtekinthető állandó tárlataink:

Képzőművészeti Állandó Kiállítás

Nagyurak és Vezérek – Híres avar leletek a Kiskunságból

Horti Pál kerámiái

• További információ: https://muzeum.kecskemet.hu/cifrapalota/allando-kiallitasok/