Kezdik a Déli feltáró út építését Homokbányán

2019 május 31
Megosztás

Elkezdődik Kecskemét Homokbányán a Déli feltáró út építése. A beruházás a TOP-6.1.5-15-KE1-2016-00002 és a TOP-6.1.5-16-KE1-2017-00001 azonosító számú projektek keretében, két egymással párhuzamos ütemben valósul meg. A fejlesztésre az önkormányzat összesen 575 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrást nyert, a támogatási intenzitás 100 százalék.

A munkaterületet a napokban adta át az önkormányzat a kivitelező Colas Zrt.-nek. A Déli feltáró út (Gábor Dénes út) a Ritz üzem előtti aszfaltút végétől 642 méter hosszan, az ebből kiágazó Rosta utca pedig 133 méter hosszan, a Homokszem utcáig épül meg. A Gábor Dénes út 7 méter széles lesz, süllyesztett szegéllyel jön létre, a Rosta utca szélessége 6 méter. Az út vízelvezetését szikkasztóárok biztosítja.

Az útépítést megelőző közműkiváltások érintik a gáz és vízvezetéket, továbbá a légkábeles 20 KV-os villamos hálózatot, amelyet földkábelbe helyeznek.

Az útépítés eredményeképpen az önkormányzat a Homokbánya területén komplex fejlesztési programot valósít meg. Ezzel a város dél-nyugati részén található 50 hektáros területben rejlő fejlesztési potenciált kívánja a lehető legteljesebben kiaknázni. Kiemelt jelentőséggel bír a homokbányai gazdasági területet feltáró út fejlesztése, annak érdekében, hogy az érintett ipari, kereskedelmi és szolgáltatási célokat szolgáló ingatlanok jól megközelíthetők legyenek az itt élő lakosság, a meglévő, illetve a későbbiekben betelepülő vállalkozások, valamint azok munkavállalói számára.

A kivitelezés várhatóan egy évig tart.

További információ:

Kecskemét Megyei Jogú Város 

Polgármesteri Hivatala

Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály

06/76/513-513

palyazat@kecskemet.hu