Ki a felelős az M5-ösön elégett rakomány elszállításáért?

2017 aug 15
Megosztás
elégett rakomány az M5-sön

2017. július 10-én, az M5-ös autópályán Kecskemét közelében, a Szeged felé vezető szakaszon kigyulladt egy kamion pótkocsija. A kecskeméti tűzoltók oltották el a lángokat, ez idő alatt teljes útzár volt, személyi sérülés nem történt. 

Az összeéget rakomány hamvai a mai napig ott találhatóak a leállósávban. De vajon miért? Hiszen nem egy baleset történt már a forgalmas autópályán a leállósávban veszteglő autók és egyéb dolgok miatt. De ha nem is lenne az, akkor is meddig van ott ez az ocsmány szemétdomb, az idők végezetéig, míg esetleg el nem bomlik? 

Ki lehet ezért a felelős?

Először a rendőrséget kérdeztük. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a következő választ adta: 

“Az M5-ös autópályán július 10-én összeégett rakomány jelenleg is a leállósávon található. A balesetek elkerülése érdekében ezt villogó fények, sebességcsökkentésre utasítást adó jelzőtáblák és terelőtáblák is jelzik az arra közlekedők számára. Sávszűkítés nincs, a forgalom zavartalanul halad. Az eseménnyel kapcsolatban rendőrségi eljárás nem indult, mivel a rakomány kigyulladása nem KRESZ szabályszegés miatt következett be, közlekedési baleset nem történt. Kollégáim helyszínbiztosítást és forgalomterelést hajtottak végre az esemény helyszínén. Az összeégett rakomány eltakarításával kapcsolatban nem a rendőrség az illetékes”.

Ezt követően az M5-ös autópályát fenntartó és építő Alföld Koncessziós Autópálya (AKA) Zrt.-hez fordultunk írásban, amelynek egyedüli tulajdonosa az M5 Holding GmbH, amely a Strabag SE leányvállalata.

Megkérdeztük: milyen okból nem szállították el még a kiégett rakományt, ki ennek a felelőse, illetve mikorra várható az út teljes megtisztítása?

Múlt héten elküldött kérdéseinkre azonban semmiféle választ nem kaptunk eddig.

Önök szerint rendjén van ez így?

Fotók: Sz. József