Kié volt a nyakvágó kés a Goose előtt?

2019 okt 8
Megosztás

Kedden tartották a Kecskeméti Törvényszéken annak a véres késelésnek az előkészületi ülését, amelynek során egy vétlen férfi majdnem elvérzett múlt év novemberében a kecskeméti Goose Bár előtt, életét csak a gyors orvosi segítség mentette meg. Az elkövető nem tett vallomást.

Tömeges dulakodásba torkolt múlt év november 4-én, a Goose Bárban, a szórakozás. A benti hajcihő hamar elévült, mert az őrök két külön ajtón kivezették a magyar és olasz összeszólalkozókat. Egy részeg magyar férfit még az ütés lehetősége előtt lefogtak az utcán, őt kedden a bíróság, a beismeréséért cserébe, garázdaság vétségéért, mint büntetlen előéletűt,  két évre próbára bocsátotta. Bár a 51 éves magyar férfi nem emlékezett semmire, pechére a kamera mindent pontosan dokumentált, így nem volt mese, mellébeszélés, se neki, se az ügyvédjének.

Nem sikerült azonban megakadályoznia azt, amikor az egyik olasz állampolgárságú férfi, Marco, a per fő vádlottja, késsel a kezében feldúltan elindult a vitatkozók felé. Rátámadt egy magyar férfire, aki megpróbálta a támadást elhárítani, de e közben az olasz több helyen megszúrta, majd a végén átvágta nyakának a bal oldalát. Aztán, mint aki jól végezte dolgát, beült a luxuskocsijába és Kiskunfélegyházára hajtott. Ott kapták el a rendőrök, csomagolás közben. Addig a bár előtt többen elsősegélyben részesítették az erősen vérző magyar férfit, Rolandot. Nagy lélekjelenléttel sikerült annyira elszorítani a megvágott eret, hogy a mentők kiérkezéséig nem veszítette el az eszméletét, majd a kórházba szállítást követően azonnal megműtötték, megmentve ezzel az életét.

Az olasz férfit letartóztatták, azóta előzetes letartóztatásban van, és életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsította meg a rendőrség. Fordulatot az hozott az ügyben, hogy a néhány hónap múlva elkészült az igazságügyi szakértői vélemény. A vágások száma, azok mélysége, iránya, főként az áldozat nyaki sérüléseit illetően az orvos arra a következtetésre jutott, hogy mindezek túlmutatnak az életveszélyes sérülésen és ez bizony emberölés kísérlete, ami sokkal súlyosabb büntetési minősítés.

Ennek okán kedden az olasz késelő nem, hogy beismerést nem tett, kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni. Így a per decemberben szakértők és a sértett meghallgatásával folytatódik. Itt annak a bizonyítása adja fel a leckét dr. Fodor Endre büntetőtanácsának, hogy - amint azt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség állítja - a kést Marco az utcán álló kocsijából vette-e elő és támadt a vádlottra, vagy pedig az a sértettnél, Rolandnál volt, mint ahogyan azt az olasz vádlott állítja.

A kést ugyanis már nem lehet beidézni a bíróságra, mert az eset óta ismeretlen helyen tartózkodik.