Kinőttük, ezért új helyszínre költözik jövőre a Hírös 7 Fesztivál

2019 aug 22
Megosztás

Ezt Ladányi Kovács Zoltán, a Hírös 7 Fesztivál igazgatója jelentette be a Kecskeméti Televízióban.

Elmondta: őt és a csapatát 2016-ban bízta meg a városvezetés azzal: reformálják meg a hírös hetet, építsék fel és legyen belőle egy országos hatáskörű, rangos fesztivál úgy, hogy közben a több évtizedes hagyományait megőrizze. Hozzátette: mára kiderült, hogy a fesztivál tényleg sikeres, minden szálláshely, de még  a kollégiumok is tele vannak a rendezvény ideje alatt, sőt az előadásokra,  a különböző koncertekre, a tűzijátékra más településekről is érkeztek buszokkal. Kiemelte: az Ákos koncertre még a fővárosból is több busznyi rajongó jött, de Szolnokról és Szegedről is érkeztek teli buszok. Hangsúlyozta: tudomásul kell venni, hogy kinőttük a főteret, ekkora szabású rendezvényeket már nem lehet itt lebonyolítani, tehát új helyszínre van szükség és ennek szükségességét a városvezetés is belátta.

Ladányi Kovács Zoltán

Ladányi Kovács Zoltán egyelőre nem árulta el, hogy van-e már helye a jövő évi Hírös 7 Fesztiválnak, annyit mondott: több helyszín is szóba került, de mint említette, ők mindenképpen csapatban dolgoznak, így az ő véleményük is mérvadó lesz ebben és a végső döntést is szakmai alapokon együtt fogják meghozni.

Információink szerint jövőre világhírű külföldi előadót szeretnének meghívni egy fellépésre a hírös hétre, ami az eddigieknél is több látogató megjelenését jelentheti Kecskemétnek, ezért még indokoltabb egy új, nagyobb helyszín.

Információink szerint felmerült a vízmű domb területe, valamint a vasútpark a Rákóczi úttal együtt lehetséges helyszínként.

 

Hozzászólások

Szerintem a régi KTE pálya lenne a legmegfelelőbb, persze a fás, bokros résszel együtt, ami egész a nagy aluljáróig húzódik. Az úgy már egy fesztivál nagyságú terület. Tudom, bevásárló központot terveznek, de be kéne látni, hogy az valójában felesleges. A zöld felület a 21. században (is) sokkal értékesebb. Persze a fentebb említett fás, bokros részt ki kéne vágni nagyrészt, de a pályát körülvevő fasor megmaradhatna, jó esetben a futópálya is, amit napi szinten is sokan látogatnak.