Kipotyogott néhány képviselő-jelölt

2014 szep 11
Megosztás
helyi választási bizottság sorsol Kecskeméten

Felsült a jelöltállításban egy kicsit Kecskeméten az LMP és a DK. Az Együtt-nek nem jött össze a megyei lista. Oszlanak a kis pártok, nagy volt a mellény. Választási határozatok.

 

Bács-Kiskun megyében hat párt állított megyei listát, közülük négyet már nyilvántartásba vettek, két párt listájáról négy napon belül döntenek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda munkatársa szerdán az MTI-vel.

Farkas László elmondta: a Fidesz-KDNP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik és az MSZP megyei listáit már elfogadta és nyilvántartásba vette a Bács-Kiskun Megyei Választási Bizottság.

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja és a Lehet Más a Politika (LMP) is a törvényes határidőn belül leadta az ajánlási íveket, amelyek ellenőrzése folyamatban van, döntést négy napon belül kell hozni - tette hozzá.

A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének közleménye szerint a megyei listaállításhoz szükséges ajánlások száma 3453.

A valasztas.hu adataiból kiderül, hogy Fidesz-KDNP 29, a DK 15, a Jobbik 24 az MSZP pedig 15 jelöltet állított a megyei listáján.

A Fidesz-KDNP listáját Rideg László, a jelenlegi megyei közgyűlés alelnöke vezeti, a szocialisták listavezetője Balogh László, aki korábban már volt a megyei közgyűlés elnöke, valamint a párt országgyűlési képviselője is.

A Jobbik listájának élén Suhajda Krisztián, a párt megyei elnöke szerepel, míg a DK listáját Nagy Lajos vezeti.

Az Együtt-nek nem sikerült listát állítania.

A megyéhez hasonlóan a Kecskeméti választási bizottság is ellenőrzi az ajánlásokat és több képviselő-jelöltet visszadobtak, illetve nem vettek nyilvántartásba.

Visszadobta az ajánlószelvényeit és nem vette nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság a szebb időket is megélt Kovács Antalt, Mikó Jánost, valamint Fejes Ferenc LMP-és képviselőjelölteket, mert nem sikerült időre összeszedniük a szükséges 53 darab érvényes ajánlást. Hasonlóan járt Szabados “esch” Péter és  Tóth Péterné, Demokratikus Koalíció, Tormási György (MIÉP), valamint Farkas József Istvánné (független) indulók.

fotó: kecskemet.hu