Király József újra indul a polgármesterségért

2024 már 13
Megosztás

Az elmúlt hetekben javában zajlottak a háttértárgyalások az ellenzéki pártok és a civil szervezetek között egy közös kecskeméti polgármesterjelöltről, de a legtöbben elutasították azt, hogy pártok mögé álljanak be, így az MSZP-DK gerincű, megfogyatkozott Szövetség a Hírös Városért Egyesület végül saját önkormányzati képviselőjét, Király Józsefet választotta polgármesterjelöltjének.

Király József, vállalkozó, szocialista párti képviselő, 2010-ben már indult a polgármesterségért. Az akkori önkormányzati választáson Zombor Gábor polgármester volt az ellenfele, aki a szavazatok 79,12 százalékát (23 ezer 085 db) gyűjtötte be és ezzel újrázott, míg Király 6 ezer 094 szavazattal 20, 88 %-ot szerzett.

2024 június 9-én azonban már többszereplős lesz a polgármester választás, mert Király egyik ellenfele egy jogász, akit az MSZP-ből kivált önkormányzati képviselő, Dobos József alapította, a Civil Összefogás Városunkért Egyesület jelöl, valamint az ellenzéki szövetségi tag, Lejer Zoltán, a Jobbik vezetője, valamint a Márki-Zay Péter által vezette Mindenki Magyarország Néppárt közösen indít egy városvezető aspiránst a jelenlegi polgármesterrel, a FIDESZ-KDNP által támogatott Szemereyné Pataki Klaudiával szemben.

Király József indulását a mai napon közleményben jelentette be az ellenzéki szövetség:

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, az LMP - Magyarország Zöld Pártja és a Magyar Szocialista Párt a 2024. június 9-i kecskeméti önkormányzati választáson közös választási programmal és közös jelöltekkel indul. 

A polgármesterjelölt Király József építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Podmaniczky-díjas városvédő és a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatának kitüntetettje. Több ciklus óta önkormányzati képviselő Kecskeméten, illetve számos társadalmi és civil szervezetben tevékenykedik. “