Király képviselő visszalépett a nyert perétől

2022 jan 5
Megosztás

Király József képviselő megbocsátott Bodrozsán Alexandrának, aki nemtelen módon megtörte a politikai karrierjét, hisz elveszítette vele szemben az előválasztást és nem indulhat a csaknem két évtizedes közéleti ismertsége ellenére sem a tavasszal az országgyűlési választáson. Király József a múlt év végén pert indított igazért Bodrozsánnal szemben a bíróságon, minden jól is alakult, aztán most visszalépett és az alábbi közös közleményt adták ki. 

"EGYSÉGBEN A KORMÁNYVÁLTÁSÉRT!

Bodrozsán Alexandra és Király József közös nyilatkozata

Az előválasztás heves küzdelmet hozott Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében. Az előválasztáson indult jelöltek, Bodrozsán Alexandra és Király József több mint 5000 ellenzéki szavazót mozgósítottak Kecskeméten és környékén.

A felfokozott választási hangulatban Bodrozsán Alexandra egy, a szavazatvásárlás gyanúját felvető eset kapcsán bejelentést tett az Országos Előválasztási Bizottságnál, de a kivizsgálást és az OEVB döntését nem megvárva Facebook-oldalán kommunikált a történtekről. Az OEVB a panaszt később elutasította.

Mivel posztjában Király József érintettségének lehetőségét is felvetette, az MSZP politikusa ezt sérelmezve rágalmazásért indított pert az előválasztást megnyerő momentumos képviselő ellen.

Az azóta eltelt időszakban az ellenzéki politikusoknak volt alkalma alaposan megbeszélni a történteket, és levonni a tanulságokat.

Személyes egyeztetésük során Bodrozsán Alexandra sajnálatát fejezte ki Király Józsefnek amiatt, hogy az OEVB döntését nem megvárva, elhamarkodottan kommunikált az általa tapasztalt esetről. A megbeszélések alkalmával tisztázták, Bodrozsán nem kérdőjelezi meg, hogy Király az előválasztások során az etikai szabályokat és a tisztességes kampány szabályait betartva járt el.

Király József fogadta Bodrozsán békülő szavait, és egyetértettek abban, hogy a kormányváltást az szolgálja a legjobban, ha Kecskemét két meghatározó ellenzéki politikusa egységben és szövetségben dolgozik.

Ezért Király biztosította Bodrozsánt az ellene indított feljelentés visszavonásáról, valamint arról, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogja az egységes ellenzék közös jelöltjének, Bodrozsán Alexandrának a kampányát Kecskeméten és környékén.

A két politikus megegyezett abban, hogy maguk mögött hagyják a múltat, és maximális együttműködéssel dolgoznak a kormányváltáson a következő hónapokban.

Kecskemét, 2022. január 5.

 

Bodrozsán Alexandra

Király József

az ellenzék közös képviselőjelöltje

Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében

az MSZP Bács-Kiskun Megyei 

Területi Szövetségének

elnöke