Kis kecskeméti korrupciós kalauz

2014 júl 9
Megosztás
titkos megbízások

Van-e Önök szerint mifelénk rendőri ügyészi, bírói korrupció? Két közismert, kecskeméti férfi azt állítja: igenis van, méghozzá nem is kicsi. Leleplezésre készülnek. Fentről is segítik.

 

Ha azt kérdem, bírói korrupció? Azt mondják Varga bíró. Egyértelmű képlet a bizonyítékaival együtt,  mégsem működik az igazságszolgáltatás, nem került bíróság elé a kecskeméti cégbíró egyetlen felszámolása sem, így senki nem hallhatta egy nyilvános tárgyalás kertében, hogy hány ezer kisember, vállalkozó, beszállító és tulajdonos maradt hoppon, miközben ezeknek az embereknek egyedül csak a bíróságban volt és lehetett bizalmuk. 

Két kecskeméti vállalkozó, akik vagyon elleni bűncselekményekért voltak előzetes letartóztatásban, azt állítják: voltak bizonyítékok a volt cégbíró ellen, de a nyomozóhatóságok nem lépek az ügyben. A két férfi együtt volt az előzetesben egy felszámolóval, aki szinte mindent elmondott nekik, hogy miként működtek a felszámolások a megyei bíróságon abban az időben, de erre nem igazán voltak kíváncsiak az arra illetékesek. Pontosabban inkább az érdekelte őket, hogy hányan tudnak az információkról és milyen mélységben, mert akkor azoknak megpróbáltak betartani az eljárásukban.

Mivel tudják bizonyítani a fenti állításaikat merül fel az alapvető kérdésben: a két kecskeméti férfi azt mondja minden egyes állításukat bizonyítani is tudják, vannak iratok, tanúk, illetve hangfelvételek is.

A felszámolásokkal kapcsolatban egy olyan iratot mutattak, amely szerint a börtönben ebben az ügyben egy kérdéssort tárt eléjük egy ügyésznő, amit ők meg is válaszoltak, majd nem történt semmi, sőt a kérdező nő már nem is ügyész.

Ezen felül több információs leveleket küldtek ki az ügyészség részére különféle bűnügyekről, de állításuk szerint egyetlen ügyben sem történt semmi. Sőt, miután kiszabadultak, csak hónapokig tartó levelezés és fenyegetés révén kapták meg az egykori börtönleveleik másolatát. 

Ezek a levelek és iratok képezik a tervezett nyomozóhatósági leleplezés bizonyítékainak az egyik lábát.

Lövések a fogadó előtt

A bizonyítékok másik fele egy gyilkossági kísérlet történetéhez kapcsolódik. Talán sokan emlékeznek még arra, hogy 2007 nyarán egy motorkerékpárról több lövést adtak le az 5-ös főút bevezető szakaszán lévő Bacchus fogadó előtt annak tulajdonosára, Suhari Nagy Lászlóra. Mire a rendőrök kiértek nem csak a motoros tűnt el nyomtalanul az utasával együtt, hanem maga Suhari is. Csupán néhány vércsepp maradt utána, ezért az feltételezték, hogy megsérült. A helyszín közelében korábban egy személyautót láttak parkolni a szemtanúk, az autóról azonban az derült ki, hogy egy rendőrségo fedett jármű, amelyet általában a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály munkatársai szoktak használni. Azt azonban a hiányos adatkezelés miatt nem sikerült beazonosítani, hogy aznap melyik rendőr vitte ki a járművet.

A két leleplezésre készülő kecskeméti vállalkozó közül az egyik abban az időben együttműködött a rendőrséggel, főként kábítószeres ügyek leleplezésében. A férfi azt állítja: a Bacchus előtti merényletben vastagon benne volt néhány rendőr, akik megzsarolták a fogadó tulajdonosát, de az nem állt kötélnek. Ez lett a veszte, mert később a rendőrök rádolgoztak egy nyomozás során. A férfinek elmondása szerint mindemellett hangfelvételei is vannak, amelyben a felderítő osztály egyik rendőre a főnökét próbálja meg vele kicsináltatni, valamint törvénytelenségekre akarja rávenni, egy ügyész pedig közli vele a telefonba, hogy a kábítószeresekkel kapcsolatban kivel kell kivételezni. Ezen felül rakásnyi történetük van a börtönőrök bizniszeiről.

Dióhéjban ennyi. Az elmondottak hihetetlennek tűnnek,de a két férfi rendkívül elszánt, mert úgy vélik, hogy azért mert sokat tudnak, ez visszahat a büntetőügyükre is.

Ennek okán életvitelszerűen elköltöztek Kecskemétről, hogy az új lakhelyükhöz tartozó nyomozó ügyészség vizsgálja ki a fenti történeteiket.

A leleplezésüket egyébként segíti egy volt ügyész, egy volt katonai ügyész és állítólag egy volt törvényszéki bíró is.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.