Kiugrott az ablakon a csaló őrizetes

2016 már 10
Megosztás
rabok

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt három férfi ellen, akik 2015. szeptember 2-án egyikük ismerősétől kicsaltak 300 ezer forintot, majd az egyik vádlott 2015. szeptember 16-án a rendőrség őrizetéből is megszökött.

A többszörösen büntetett előéletű tiszakécskei és tiszaugi vádlottak megbeszélték, hogy ráveszik büntetlen előéletű lakiteleki társukat arra, hogy a tiszakécskei vádlott egyik helybéli ismerősét hívja fel telefonon, majd szólítsa fel egy 300 forintos tartozás megadására. Ennek hátterében az állt, hogy a sértett férfi elmesélte a tiszakécskei vádlottnak, hogy egy „Guszti” nevű személynél öntözőberendezést telepített. A munka azonban nem sikerült jól és attól tart, hogy „Guszti” vissza fogja követelni a munkadíj egy részét.

A rábírásnak megfelelően a büntetlen előéletű vádlott 2015. szeptember 2-án felhívta a sértettet és megkérdezte, hogy mikor adja meg a 300 ezer forintos tartozását. A sértett megijedt, mert azt hitte, hogy „Guszti” megbízásából hívják. Meg is ígérte a vádlottnak, hogy kifizeti a valójában nem létező tartozást. Még aznap 18 órára Tiszakécskén meg is beszéltek egy találkozót. A találkozó előtt a sértett –nem tudva, hogy a „lehúzás” tőle indul – felhívta a tiszakécskei vádlottat és megkérte, hogy kísérje el a találkozóra. A találkozón a sértett át is adott az őt felhívó lakiteleki vádlottnak 300 ezer forintot. Miután a sértett távozott a helyszínről, a három vádlott felosztotta egymás közt a zsákmányt. A kár nem térült meg.

A csalás miatt nyomozás indult, aminek során 2015. szeptember 16-án reggel házkutatást tartottak a tiszakécskei vádlottnál. A rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki a Tiszakécskei Rendőrőrsön arra hivatkozott, hogy az asztmagyógyszerei a lakásán maradtak, ezért a rendőrök a kecskeméti fogda felé menet a vádlottal együtt visszatértek a férfi tiszakécskei lakásához. A vádlott a lakásban át akart öltözni, ezért levették róla a bilincset. Ezt kihasználva a vádlott egy pillanat alatt kiugrott a lakás ablakán és megszökött az őrizetből.

Amikor a rendőrök utolérték, a tiszakécskei férfi gereblyével, bottal és ököllel megpróbálta megütni az egyik rendőrt. Dulakodás közben a rendőr leejtette a nála lévő gázsprayt, amit a vádlott ráfújt a rendőrre. Emiatt a tiszakécskei férfi ellen ügyészségi nyomozás is indult.

Az ügyészség mindhárom férfit kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja, de a tiszakécskei férfinek fogolyszökés bűntette miatt is felelnie kell. A vádlottak közül a büntetett előéletű férfiak jelenleg más ügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetéseiket töltik, míg harmadik bűntársuk szabadlábon védekezik. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.