Klaudia kiűzte Vörösmartyt a (bel)városból

2014 jún 26
Megosztás
noé menekül

Nőnek a mélymagyar pedagógusok a testületben. A laza csávó kilőve. Gitárfeszt helyett református pikulakoncert lesz minden sarkon a belvárosban. A szabad madaras díva elmenekült.

 

Kedden este döntött a Fidesz Kecskeméti Csoportjának Elnöksége az őszi önkormányzati választás jelöltjeiről. Na, szóval, mint az várható volt nagy dörmögés és földrengés nem lett. Annyi biztos: száműzték Vörösmarty Attilát, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetőjét, a belváros képviselőjét, aki Zombor közbenjárására a megyei önkormányzatnál kap majd meleg ölelést és befutó helyet a közgyűlésbe.

Nesze neked belvárosi fesztivál (Belfesztke, sportnap, lazulás, fröccs, cigi, gyufa, ruhatár).

Nem kellett, mert nem. Nem volt Bólogató Attila és, mint ilyen, mint tudjuk, nem kell, igaz, ha ő nincs, nincs nem győz Nyitray és Horváth Zsolt, azon az ominózus szoros országgyűlési választáson 2006-ban. Aztán ott van Zombor óriási fölénye. Nem ment volna Vörösmarty kapcsolatrendszere nélkül. Mindegy is, ne fényezzük a száműzöttet.

Szóval: a polgármester-jelölt Szemereyné Pataki Klaudia.

Az állandó maradók, illetve újrázók, a következők: a kidönthetetlen RÖNK, Kósa-Color József, a tisztaságmániás, Bogasov István, a harcos, Engert Jakabné,  a szerény, okos-bagoly, Leviczky Cirill,  a nünüketudós, Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István, az Adorján-tanítvány, Szeberényi Gyula Tamás, a jó szándékú, dr. Bubó, Pászti András, a teológus, Lévai Jánosné, a bokszbajnok, Sipos László, és a kultúrattasé, Mák Kornél.

A friss áru

Új bábu a palettán a Szemereyné helyén a fidelitaszos Nemcsik Matyika, aki Brúszel Lászlóval vív majd párbajt a villanegyed és környékén. A református ász, Hörcsök Imre, aki a belvárosban, Vörösmarty Attila helyén indul. Szalai Gábort váltja az Árpádvárosban Kovács Ferenc építész, Trungel Ilonát - aki már korábban jelezte, hogy nem indul, a fia, Nagy Palika fogja pótolni. A független Kohajda Élőlánc Lászlóval pedig Katonatelepen Nagypál Örvény Sándornak kell megbirkóznia. A CNN és az al-dzsazíra már verseng a két képviselő élő vitája közvetítésének a jogáért.  

Sorja

A meccs lefutott, az ellenzék még nem tudja mennyi lába ujja van, egyelőre próbálják kiszámolni, hogy mikor is lesznek a választások, az idén, vagy jövőre.

Klaudia jelölésének híre sem rengette meg  a közvéleményt, hacsak nem a bundás díva, Uhlig Rita, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjének lemondása nem az erre történt gyors reakció. A nagy pályázati kártyás július 1-vel távozik a fehér CLA-jával, helyére a társasság műszaki igazgatója, Nagy Gábor Tibor kerül, aki már nem egyszer helyettesítette az eszével az ügyvezető asszonyt. A fiú rendes és ügyes, egy kicsit messzebb esett az apja fájától. Az idős cége volt az, amelyik ráparkettázta az újat a régire a sportcsarnok felújításakor. Sokba is került a városnak, mivel a garanciát már nem tudta rajta érvényesíteni, mert a cég addigra füstbe ment.